Imprimare

Sunt jucatoarele din WTA victime ale sexismului?! Statistica SOCANTA publicata de BBC: cate sanctiuni au fost acordate in ATP si cate in WTA


Lumea tenisului continua sa dezbata intens scandalul pornit de Serena Williams (36 de ani, 19 WTA) in finala de la US Open, cand s-a contrat dur cu arbitrul partidei Carlos Ramos.
Americanca l-a numit pe arbitru "hot si nesimtit", acuzandu-l, de asemenea, de sexism si de faptul ca nu penalizeaza cu aceeasi masura si greselile din circuitul masculin
 
Multe voci din lumea tenisului s-au solidarizat cu Serena, considerand la randul lor ca jucatorii din circuitul masculin sunt scutiti in repetate randuri de sanctiunile arbitrilor, lucru care nu s-ar intampla si cu jucatoarele din WTA.
 
"Serena are dreptate cand spune ca baietii comit infractiuni si nici macar nu sunt sanctionati", a spus frantuzoaica Marion Bartoli, campioana la Wimbledon in 2013. 
 
SEXISM SAU NU?
BBC a publicat astazi o statitisca de amploare, care scoate in evidenta faptul ca in turneele de Mare Slem din 2018 au fost acordate de aproape doua ori mai multe sanctiuni in circuitul masculin decat in cel feminin.
 
85 de sanctiuni au fost acordate jucatorilor din ATP, doar 43 fiind primite de jucatoarele din WTA.
 
CUM AU FOST IMPARTITE SANCTIUNILE IN ATP:
33 pentru "racquet abuse"
16 pentru obscenitati
16 pentru conduita nesportiva
9 pentru coaching
2 pentru retrageri nejustificate in primul tur
7 pentru time violation sau intarzierea jocului
2 pentru "verbal abuse"
 
CUM AU FOST IMPARTITE SANCTIUNILE IN WTA:
13 pentru coaching
10 pentru obscenitati
10 pentru "racquet abuse"
5 pentru conduita nesportiva
3 pentru time violation sau intarzierea jocului
1 pentru declratiile din media
1 pentru verbal abuse