Imprimare
PDF

Semifinale tari la Wimbledon! -Serena Williams - Julia Georges si Angelique Kerber - Jelena Ostapenko


Nemtoaica Angelique Kerber (10 WTA, 30 de ani) si letona Jelena Ostapenko (12 WTA, 21 de ani) sunt primele semifinaliste ale turneului de la Wimbledon. Lor li s-au alaturat Serena Williams si Julia Goerges, care au supravietuit unor meciuri complicate de 3 seturi. 
Kerber a invins-o azi in minimum de seturi pe rusoaica Daria Kasatkina (14 WTA, 21 de ani), scor 6-3, 7-5, dupa o ora si 31 de minute de joc. 
 
Dupa un prim set in care Kerber s-a impus fara mari emotii, soarta meciului s-a echilibrat in setul secund. Cele doua jucatoare au reusit nu mai putin de 7 break-uri, Kerber fiind cea care a avut nervii mai tari. Nemtoaica a castigat setul secund cu 7-5 si s-a calificat in semifinale. 
 
Adversara nemtoaicei din semifinale va fi Jelena Ostapenko. Letona a continuat evolutiile entuziasmante avute in precedentele tururi si s-a impus in minimum de seturi in fata slovacei Dominika Cibulkova, scor 7-5, 6-4, dupa o ora si 27 de minute de joc. 
 
Ostapenko a jucat extraordinar tot meciul si a ajuns in semifinale fara sa piarda nici macar un set! Letona e in cautarea celui de-al doilea turneu de Mare Slem al carierei, dupa succesul reusit anul trecut la Roland Garros in fata Simonei Halep.
 
A doua semifinala: Serena Williams - Julia Georges
De 7 ori campioana la Wimbledon, Serena Williams (36 de ani, 181 WTA) a invins-o pe Camila Giorgi (26 de ani, 52 WTA), scor 3-6, 6-3, 6-3. Americanca a fost surclasata in primul set, dar a jucat exceptional urmatoarele doua si s-a calificat in semifinale. 
 
Acolo unde va da peste Julia Goerges (13 WTA, 29 de ani), cea care a invins-o in trei seturi pe Kiki Bertens (26 de ani, 20 WTA), scor 3-6, 7-5, 6-1. 
 
Goerges devine astfel cea de-a doua nemtoaica prezenta in semifinalele de la Wimbledon, dupa Angelique Kerber. Este cel mai bun rezultat din cariera la turneele de Mare Slem pentru Goerges, care va avea insa o misiune complicata in fata Serenei Williams.