Imprimare
PDF

Selectionerul Romaniei U19 nu demisioneaza: "Obiectiv indeplinit". Pe cine da vina pentru ratarea calificarii


Adrian Boingiu, selectionerul nationalei U19, il disculpa pe Morutan pentru greseala copilareasca din meciul pierdut cu Ucraina, scor 1-2, dar ii arata cu degetul pe colegii mijlocasului din defensiva. 
"Din punctul meu de vedere, nu puteam da vina doar pe Morutan. Nu trebuie sa trecem cu vederea greselile celorlalti la goluri. Erau doar fizic pe teren, mental nu. Ambele goluri au venit dupa mari greseli in defensiva.
 
Vorbim despre aproape 12 minute. E greu sa faci ceva ca sa rezisti. Sigur, daca analizam la rece, exista varianta cu unul sau doi jucatori sa incercam sa traga de timp. E greu de crezut ca arbitrul ar fi oprit jocul atat de repede. Stiti foarte bine rigorile impuse de UEFA centralilor". 
 
OBIECTIV INDEPLINIT
 
Adrian Boingiu considera ca si-a indeplinit obiectivul stabilit in contract si ca orice faza superioara atinsa ar fi fost un bonus.
 
"Obiectivele pe care le-am avut in contract erau castigarea primului tur, calificarea in Turul de Elita. Din punctul meu de vedere, acesti copii meritau sa joace la Campionatul European. Asta ne-am dorit, desi nu avea asta speculata in contract.
 
E greu de spus daca voi continua. Nu depinde de mine. Sunt comisiile Federatiei care vor analiza cele intamplate", a declarat Boingiu in aceasta seara.