Imprimare
PDF

S-a stabilit prima semifinala de la Romanian Snooker Masters!


Ali Carter si Stuart Bingham sunt primii doi jucatori calificati in semifinalele Romanian Snooker Masters.
Prima semifinala de la Romanian Snooker Masters, turneul international organizat de catre McCann Bucharest si McCann/Thiess Events in cadrul circuitului mondial World Snooker, este un duel suta la suta englezesc.
 
Ali Carter l-a invins in joc decisiv, scor 4-3, pe scotianul Stephen Maguire, dupa doua ore si 20 de minute de joc, iar Stuart Bingham s-a impus in fata chinezului Liang Wenbo, cu 4-1, intr-o ora si 18 minute.
 
"Capitanul" Carter a preluat rapid conducerea, castigand primul joc la bila neagra si facand apoi 2-0, cu un break de 83 de puncte. Maguire a redus diferenta, la capatul unui joc tacticizat. Carter a reusit cel mai mare break al sesiunii - 136 de puncte, acesta fiind totodata al doilea cel mai mare break al turneului de pana acum, dupa 137-le reusit in primul tur de Stuart Bingham. Maguire a egalat, insa Carter s-a impus in decisiv, din patru vizite la masa.
 
"A fost un meci destul de bun. A fost putina nesansa, pentru ca nu am reusit sa inchid meciul mai rapid. Sunt multumit de calificarea in semifinale. Mi-a mers bine. Au fost cateva kick-uri, dar una peste alta, sunt multumit", a declarat Ali Carter, la final de partida.
 
Stuart Bingham, campionul mondial din 2015, a avut nevoie de doar o ora si 18 minute pentru a se impune in fata lui Liang Wenbo
 
Bingham a reusit cel mai mare break al meciului sau in jocul inaugural - 83 de puncte. Replica chinezului a venit in jocul al patrulea, sub forma unei vizite la masa de 85 de puncte, insa Bingham a pus capat partidei in jocul urmator.
 
"Am inceput foarte solid astazi. Cred ca este putin mai usor sa joci la un turneu fara puncte, doar cu premii in bani. Este mai putina presiune si este mai usor sa faci si break-uri mari", a declarat la finalul zilei Stuart Bingham, multumit dupa calificarea in semifinale.