Imprimare

Radomir Antici: „Hagi a fost un zeu, Mateo muncitor, Laca feroce si Prodan o forta cu suflet de copil”


Legendarul Radomir Antici, 70 de ani, le-a facut ieri o scurta caracterizare romanilor cu care a colaborat sau cu care e prieten.
E dimineata, ora cand incep antrenamentele la Puerto Banus, iar in coltul terenului unde se antreneaza trupa lui Mihai Teja se afla o figura foarte cunoscuta.
 
Pare usor ireal pentru a fi el acolo, tocmai el, uitandu-se cateva momente la sedinta de pregatire a ros-albastrilor. Dar da, este chiar el, singurul antrenor din lume care i-a pregatit pe granzii Real Madrid, Barcelona si Atletico de Madrid.
 
Este Radomir Antici, ajuns la 70 de ani, dar cu aceeasi figura de actor de calitate, care locuieste in capitala Spaniei si conduce un Mercedes de peste o suta de mii de euro, cam cum au sefii cei mari de la federatia din Bucuresti.
 
Sarbul care a antrenat sau e apropiat de romani celebri din fotbal voia, de fapt, sa se vada cu conationalul sau, Marko Nikolici, antrenorul lui MOL Vidi, a aflat de la un oficial stelist incotro e terenul ungurilor si a plecat intr-acolo. A acceptat insa o scurta discutie pentru Gazeta Sporturilor despre romanii mari pe care i-a avut drept elevi. 
 
1. Dorin Mateut, la Zaragoza (1990)
"Eu l-am adus. Stiam ca a fost golgeterul Europei, ca nu e vreo forta a naturii, dar ca simte poarta. N-am colaborat prea mult, insa era un tanar ascultator si muncitor. Si talentat, ca toti romanii. L-am ajutat cat am putut"
 
2. Gheorghe Hagi, la Real Madrid (1991)
"Hagi e Hagi, e un zeu al fotbalului. Mi-a fost un elev extraordinar, un prieten de mare calitate, tinem legatura si azi. Am apreciat la el foarte mult calitatea umana, pe langa ca a fost unul dintre cei mai mari fotbalisti ai lumii. Cu parere de rau, nu stiu cand se va mai naste altul ca el pentru voi, nu cred... Cand era incruntat, ii zambeam, ca sa-i redau increderea. As fi vrut sa-l antrenez si pe Gica Popescu, l-am vrut pe la echipele mele din Spania, dar nu ne-am potrivit"
 
3. Marius Lacatus, la Oviedo (1992/1993)
"Pfiu, rapid si feroce. Imi zicea: "Mister, azi vom castiga, tine minte, eu dau gol!". Si se tinea de cuvant"
 
4. Daniel Prodan, la Atletico Madrid (1997/1998)
"Eu l-am adus, stiam ce poate din "dubla" cu Steaua. O stanca. Dar un om puternic cu inima de copil. Stiam ca ma pot baza pe el la fazele fixe. Am plans cand am auzit ca a murit. Pacat, era un suflet deosebit"