Imprimare
PDF

NEBUNIE in Ucraina dupa demiterea lui Vukojevici! Mii de oameni au luat cu asalt pagina FIFA


Faptul ca Ognjen Vukojevici, scouterul "nationalei" Croatiei si fostul inchizator al lui Dinamo Kiev, a fost demis de la reprezentativa dupa ce a dedicat victoria contra Rusiei prietenilor din Ucraina a produs dezbateri indelungi in tara vecina
Astfel, stirea zilei la Kiev a dus la un protest masiv.
 
De cateva ore, mii de ucraineni - si nu numai - posteaza mesajul " Slava Ukraini", "Slava Ucrainei", folosit inca din timpul Euromaidan, pe pagina de Facebook a FIFA. In acelasi timp, utilizatorii o noteaza cu cel mai scazut rating, cel de o stea.
 
Mai mult, exista voci care sustin ca Ucraina ar trebui sa boicoteze toate competitiile organizate de FIFA si de UEFA dupa ce, sustin vecinii, "s-a pus presiune pe cei doi croati care au trimis un mesaj de sustinere catre tara in care au jucat mai bine 5 ani".
 
Sambata seara, dupa victoria in fata Rusiei, croatii Ognjen Vukojevici - scouter atat al "nationalei", cat si al lui Dinamo Kiev - si Domagoj Vida - fundas croat care a marcat atat in prelungiri, cat si de la penalty-uri - s-au filmat in timp ce dedicau victoria clubului Dinamo Kiev si Ucrainei.