Imprimare
PDF

Liga Natiunilor ne indeparteaza de EURO! Cum ar arata grupele horror » Am avea nevoie de un noroc imens pentru una accesibila


Daca acum s-ar efectua tragerea la sorti pentru preliminariile CE 2020, Romania ar cadea in urna a 4-a si am avea nevoie de mare noroc pentru a prinde o grupa cat de cat accesibila!
Cine crede ca Liga Natiunilor e, de fapt, doar o forma oficiala a unor partide amicale, asa cum au lasat sa se inteleaga inclusiv persoane importante din FRF, atunci se pacaleste.
 
Una dintre mizele acestei competitii, care macar pentru Romania chiar conteaza enorm, e ca in functie de configuratia grupelor din cele 4 divizii ale Nations League se va realiza repartizarea echipelor in urnele valorice pentru tragerea la sorti in preliminariile Campionatului European 2020. 
 
AM FI IN URNA CU LUXEMBURG!
Dupa disputarea unei treimi din Liga Natiunilor, Romania o ia, de fapt, la vale si daca in acest moment s-ar termina aceasta competitie, atunci am fi in urna a 4-a la tragere! Acolo unde s-ar afla si Luxemburg!
 
Cum din cele 10 grupe se vor califica direct la Euro primele doua clasate, practic ne-ar fi extrem de greu sa gasim in randul celor 3 adversari din urnele de deasupra noastra doua echipe accesibile, peste care sa terminam si sa mergem la turneul final.
 
Din prima urna e imposibil de accesat o astfel de nationala. Din urna a doua, marea majoritate sunt, ca si valoare, peste noi. Exemple: Croatia, Rusia, Danemarca, Bosnia, Tara Galilor, Turcia.
 
Plus ca daca nu vom salta in clasament in Liga Natiunilor, atunci ne vom alege cu inca un adversar tare si din urna a 3-a. Exemple: Suedia, Serbia, Austria, Irlanda. O grupa gen Franta, Croatia, Suedia, Romania, Georgia, Kazahstan ar fi extrem de probabila. Si, in acelasi timp, extrem de rea!
 
Practic, pentru a gasi o grupa accesibila ar fi nevoie de un noroc imens. Doar alese cu mana adversarele din fiecare urna ar produce pentru noi o varianta buna pentru a ne califica: Polonia, Irlanda de Nord, Finlanda, Andorra, Gibraltar.
 
URNELE PENTRU PRELIMINARIILE EURO 2020 PE ACTUALA CONFIGURATIE DIN LIGA NATIUNILOR
URNA 1
Franta
Germania
Spania
Belgia
Portugalia
Anglia
Italia
Olanda
Polonia
Elvetia
 
URNA 2
Croatia
Islanda
Rusia
Bosnia
Danemarca
Tara Galilor
Turcia
Ucraina
Cehia
Irlanda de Nord
 
URNA 3
Slovacia
Suedia
Austria
Irlanda
Scotia
Serbia
Finlanda
Muntenegru
Bulgaria
Norvegia
 
URNA 4
Albania
Israel
Grecia
Ungaria
ROMANIA
Estonia
Cipru
Slovenia
Lituania
Luxemburg
 
URNA 5
Georgia
Kosovo
Macedonia
Belarus
Andorra
Feroe
Liechenstein
Armenia
Azerbaidjan
Letonia
 
URNA 6
Moldova
Kazahstan
San Marino
Malta
Gibraltar 
 
Doua variante de grupa extrem de complicata
Varianta 1
Franta, Croatia, Suedia, Romania, Georgia, Kazahstan
Varianta 2
Spania, Rusia, Serbia, Romania, Belarus, Moldova
 
Doua variante de grupa la indemana
Varianta 1
Polonia, Irlanda de Nord, Finlanda, Romania, Andorra, Gibraltar
Varianta 2
Elvetia, Cehia, Norvegia, Romania, Feroe, San Marino
 
Cum ajungem in urna a 3-a
Pentru a urca o treapta fata de momentul actual, avem nevoie:
 
fie sa terminam pe primul loc in Liga Natiunilor, caz in care am fi sigur in urna a 3-a;
fie sa terminam pe locul 2, dar sa avem unul dintre primele doua punctaje intre ocupantele locurilor secunde in cele 4 grupe din Nations League.