Imprimare
PDF

l salveaza Gica Hagi si pe Rivaldinho? "Regele" a transformat complet alti 3 jucatori care au devenit apoi starurile Ligii 1


Gica Hagi, antrenorul celor de la Viitorul, a realizat una dintre cele mai surprinzatoare mutari din aceasta iarna: l-a adus la Constanta pe Rivaldinho, 23 de ani, fostul atacant al lui Dinamo. 
Cu evolutii mediocre in perioada petrecuta in "Stefan cel Mare" si disparut complet din prim-plan dupa ce a ajuns in Bulgaria, la Levski Sofia, Rivaldinho va bifa a doua sa experienta in Romania. Spera sa fie revitalizat de Gheorghe Hagi, antrenor care a mai pus pe picioare alti trei jucatori importanti in ultimii ani.
 
1. DENIS ALIBEC
Denis Alibec, 28 de ani, acualul jucator al Astrei Giurgiu, a fost unul dintre primii jucatori care a beneficiat de ajutorul "Regelui" Hagi. A fost imprumutat la Viitorul intre 2012 si 2013 dupa experienta trista de la Inter Milano si nu a dezamagit.
 
Trecut prin rigurozitatea impusa de Hagi, Alibec s-a slefuit in perioada petrecuta in Dobrogea, reusind 5 goluri in 23 de meciuri. A fost un important punct de cotitura al carierei fostului stelist, care, ulterior, a ajuns la Astra Giurgiu si a castigat campionatul.
 
2. GEORGE TUCUDEAN
Alibec nu a fost singurul atacant pus pe picioare de Gheorghe Hagi, care l-a transformat pe George Tucudean, 27 de ani, in cel mai bun marcator al ultimelor sezoane din Liga 1.
 
Desemnat fotbalistul anului in Ancheta Gazetei de la final de 2018, Tucudean a ajuns la Viitorul in 2017. Demoralizat dupa aventuri nefaste la ASA Targu Mures sau Pandurii, ardeleanul era la un pas sa se lase de fotbal, dar venirea la Viitorul i-a schimbat complet traiectoria carierei.
 
A castigat titlul alaturi de echipa lui Hagi, iar apoi a ajuns la CFR Cluj, unde a devenit din nou campion. Ba mai mult, si golgeter, performanta pe care are sanse importante sa o repete si in acest sezon.
 
3. IANIS HAGI
Cel mai recent exemplu e chiar Ianis Hagi, 20 de ani, fiul lui Gheorghe Hagi, care a insistat sa-si recupereze baiatul de la Fiorentina si l-a transformat apoi intr-unul dintre cei mai buni jucatori din Liga 1.
 
Venit dupa perioada de la Fiorentina, in care a bifat doar doua meciuri in Serie A si a jucat cu preponderenta pentru echipa de juniori, Ianis a facut un 2018 extraordinar. A devenit catalizatorul Viitorului, a preluat banderola de capitan si nu a dezamagit. Ianis a reusit 13 goluri in 33 de meciuri in Liga 1 in anul recent incheiat.