Imprimare
PDF

Infrangere clara pentru Neagu si compania in fata Rusiei » Cum se poate califica Romania la Campionatul European


Primul meci oficial dupa esecul de la Mondialul german, acolo unde Romania a ocupat doar locul 10, nu a fost prea bun pentru "tricolore". In disputa de la Togliatti, Neagu si compania nu au dat deloc emotii campioanei olimpice Rusia, echipa lui Trefilov impunandu-se clar cu 30-25.
E adevarat ca miza era una mult mai mare pentru rusoaice, dupa ce pierdusera in fata Austriei, in grupa a patra de calificare. Un dublu esec in partidele cu Romania le-ar fi scos pe gazde din cursa pentru calificare, ceea ce ar fi insemnat un dezastru pentru handbalul rus.
 
DMITRIEVA SHOW
In aceste conditii, rusoaicele au parut mult mai motivate si determinate. Centrul Daria Dmitrieva, considerata una dintre cele mai bune handbaliste la ora actuala, a luat jocul pe cont propriu in prima repriza.
 
Aparararea Romaniei nu a putut-o bloca in niciun moment, iar Rusia s-a distantat la 8-4 si 14-8. Lovite in orgoliul propriu, Cristina Neagu si Crina Pintea au incercat sa arate o alta fata. Si Romania a jucat altceva de la 15-10. Cel putin in faza de atac. Pana la pauza au mai ramas doar doua goluri de recuperat, 15-17.
 
RATARI EXASPERANTE SI DOI GRECI AMETITI
In partea a doua, jocul a continuat cu Rusia dictand ritmul. Neagu a fost supravegheata mult mai atent, iar Romania a inceput sa aiba probleme in atac. 
Elisei s-a accidentat si ea, iar greul a cazut pe defensiva. "Tricolorele" s-au aparat mai exact, au aratat mai multa determinare. Dar diferenta a crescut pentru ca Romania a ratat exasperant, din situatii de unu la unu!
 
Nici arbitrajul nu a fost deloc unul echidistant, grecii Chaskis si Tsakonas trecand cu vederea multe greseli ale rusoaicelor, mai alesi "pasii" Dariei Dmitrieva. Ambros Martin le-a cerut socoteala la final, dar totul era tardiv. Rusia s-a impus clar cu 30-25, iar Romania trebuie sa castige duminica, la Cluj Napoca, pentru a obtine calificarea matematica la turneul final din Franta, din decembrie.