Imprimare
PDF

Inca un stadion modern in Romania - Primaria a prezentat azi conceptul de modernizare


Cum AFC Hermannstadt e din ce in ce mai aproape de promovare, municipalitatea din orasul de pe malul Cibinului intentioneaza sa modernizeze cat mai repede stadionul vetust din Sibiu. 
Astazi, Primaria Sibiu a prezentat consilierilor locali conceptul de modernizare al arenei, care ar urma sa aiba 19.000 de locuri.
 
“Fiind vorba de o investitie mare, am dorit sa va prezentam proiectul, sa vedeti despre ce este vorba. Acum suntem doar la faza de studiu de fezabilitate, culorile pe care le veti vedea sunt doar orientative, prin proiectul tehnic se vor stabili detaliile.
 
Acum vom vorbi de forma, de locuri de parcare. Modernizarea stadionului este parte a Strategiei integrate de dezvoltare a municipiului Sibiu, pe care am votat-o in iulie anul trecut, deci ne tinem strict de ceea ce noi am votat ca vrem sa facem pentru orasul acesta", a declarat primarul Astrid Fodor.
 
Amplul proces de modernizare se va derula in doua etape si va costa in jur de 17 milioane de euro. Va presupune, in prima faza, reabilitarea tribunei oficiale, prelungirea tuneului de iesire din teren, inlocuirea pistei de atletism si demolarea tribunelor construite direct pe pamant.
 
Nu s-a stabilit inca data la care lucrarile de modernizare vor fi demarate. Dupa modernizare, arena ar urma sa aiba 19.000 de locuri, in intregime acoperite, dar si instalatie de nocturna.