Imprimare
PDF

Hagi, sfaturi pretioase pentru pustii de la U19: "Sunt copiii mei pana la moarte!" - Ce spune despre plecarea de la Viitorul


Gheorghe Hagi, antrenorul Viitorului, a comentat esecul dureros suferit de Romania U19, care a ratat in ultimele minute calificarea la EURO. 
"Dupa parerea mea, viata e facuta din momente si decizii. Sub nicio forma nu trebuie sa dai in acesti jucatori vreodata. Nu sunt maturi, ramai langa ei si da-le sprijinul de care au nevoie.
 
Ei trebuie sa se refaca, sa se gandeasca la ziua de maine. Am vorbit deja cu jucatorii mei de la lot, le-am explicat ca si noi am trait asa ceva in 1994, dar nu am plans toata luna. Daca stau sa planga, vin altii in locul lor. Daca Morutan era de la Viitorul, i-as fi spus aceleasi lucruri. Chiar daca-mi cert copiii, sunt copiii mei pana la moarte". 
 
Hagi a vorbit si despre planurile pe care le are la Academie in perioada urmatoare. 
 
"Am vrea sa mai lucram si la stadion, sa marim lojele. Nu stam pe loc, nu suntem plafonati. Am avut sedinta cu colaboratorii mei, le-am transmis clar obiectivele din perioada urmatoare. Cred ca Academia va merge foarte bine, obiectivele sunt fixate pe categorii de varsta. Si pe partea tehnica, dar si administrativa.
 
Daca intr-o zi nu voi mai fi, va trebui sa gasesc un antrenor si pentru echipa mare. Costel Galca e un antrenor pe care il apreciez, dar nu am luat o decizie. In momentul de fata, nu stiu ce se va intampla cu mine. Sunt discutii, sunt dispus sa incep sa lucrez la o echipa competitiva, care vrea sa castige lucruri. Nu as vrea sa mai preiau o echipa din mers. Cred ca acestea au fost greselile din cariera mea. 
 
La echipa de club ti-e mult mai greu. Nu ai multi bani sa construiesti. E mai usor la echipele nationale, unde lucrezi cu cei mai buni si talentati jucatori. Evident, daca stii sa selectezi. Singurul proiect care m-ar motiva ar fi sa dau de o generatie care sa fie mai buna ca a noastra. 
 
O sa vedeti ca din cele 3 loturi ale Viitorului care au prins play-off-ul in ultimii 3 ani vor fi 11 jucatori in echipele nationale", a spus Hagi.