Imprimare
PDF

Dezvaluiri despre tineretea grea a antrenorului pe care Becali il vrea la FCSB: ”Era analfabet. I-am luat o carte de povesti si a invatat sa citeasca”


Ion Parvulescu (78 de ani), antrenorul care l-a descoperit pe Ionut Lutu la Slatina, a facut cateva marturisiri incredibile despre fostul mare fotbalist al Universitatii Craiova.
”Va dau cuvantul meu de onoare ca a fost mult mai talentat decat Hagi. Insa situatia familiala a fost modesta, el modest ca intelect. Si m-am dus cu echipa sa joc impotriva echipei lui si l-am vazut: copilul extraordinar de talentat, cumintel, subtirel, uratel si pe langa carte total. Parintii au avut initiativa sa ceara sa il aducem la o scoala, ca eu eram caine.
 
L-am mutat aici cu scoala, la Slatina, si imi zic parintii sa ii aduc o profesoara de romana si una de matematica. Peste o saptamana vine profesoara de romana si imi spune ca am pe unul care nu stie sa citeasca. Doamna, nu se poate, nu pot sa cred! Ba da, domnule. Cine era? Lutu al meu! Pac, la antrenamente ii zic lui Lutu sa imi citeasca ziarul si incepe: ciii, biii, siii. Pai stai ba asa, ca eu stiu alfabetul! Ce e cu tine?
 
Domnule profesor, noi avem romana de la 8 la 9 si doamna face naveta si noi nu facem ora. Va dau cuvantul de onoare ca i-am cumparat o carte de povesti si 10 minute ne citea inainte de fiecare antrenament. Imi era jena cat poate sa fie de analfabet. Nu se poate”, a declarat Ion Parvulescu pentru Fanatik.
 
Ion Parvulescu i-a mai desscoperit la Slatina pe Ionel Danciulescu si Claudiu Niculescu.