Imprimare
PDF

Angelique Kerber, marea rivala a liderului WTA, eliminata de la Sydney » Cu cate puncte avans porneste romanca inainte de Australian Open


Rezultat bun pentru Simona Halep: Petra Kvitova (28 de ani, 8 WTA) s-a impus in fata lui Angelique Kerber (28 de ani, 2 WTA), scor 6-4, 6-1, si s-a calificat in semifinalele turneului de la Sydney.  
Infruntarea din sferturile de finala de la Sydney a stat sub semnul intrebarii. Ploaia a amanat-o in mai multe randuri, ducand la prelungirea ei pana aproape de miezul noptii.
 
Kerber a fost prima care a trecut in avantaj. A reusit break-ul, s-a desprins la 4-2 si a avut doua sanse de 5-2. Kvitova le-a salvat, trecand autoritar in control. Cehoaica a lovit mult mai puternic, a redus numarul erorilor nefortate, si a inchis setul la 4, in 58 de minute.
 
Nemtoaica a resimtit socul ratarii primului act. In ciuda unui procentaj excelent al primului serviciu intrat, 82 la suta, Kerber a reusit sa isi mai adjudece doar un game. Petra Kvitova o va infrunta in penultimul act pe bielorusa Aliaksandra Sasnovich (33 WTA). 
 
HALEP, FAVORITA SA ISI PASTREZE LOCUL 1
Inaintea turneului de la Australian Open, Simona Halep pastreaza un avans de 1.137 de puncte fata de Kerber. Simona Halep are insa de aparat 1.300 de puncte, cele obtinute datorita finalei de anul trecut. 
 
Simona a avut parte si de o tragere dificila la sorti.