Imprimare
PDF

Adio, Mondiale! Romania pierde categoric cu Macedonia in mansa tur a barajului pentru calificare


Nationala Romaniei de handbal masculin a pierdut la scor prima mansa a barajului pentru calificarea la Campionatul Mondial de anul viitor, in deplasare cu Macedonia, scor 32-24.
Misiune imposibila pentru nationala masculina a Romaniei de a se califica la Campionatul Mondial din 2019. Asta dupa ce elevii lui Xavier Pascual au pierdut la 8 goluri diferenta partida tur, contra Macedoniei, disputata la Skopje.
 
Calita in confruntarile Europene si Mondiale, Macedonia calificandu-se la ultimele 7 turnee finale, Macedonia a dominat autoritar disputa cu o echipa a Romaniei care nu s-a ridicat la jocul adversarei. A fost diferenta de Liga Campionilor, acolo unde joaca vedetele echipei macedonene si Cupa EHF sau Challenge Cup, unde joaca romanii!
 
Apararea Romaniei nu a putut face fata masivilor jucatori adversi. Pivotii de gabarit Stoilov si Peshevski au facut culoare pentru interii echipei lor, responsabilii cu aruncarile de afara fiind Kiril Lazarov - Taleski si Mirulovski. Faptul ca jucatorul meciului in echipa "tricolora" a fost portarul Mihai Popescu, iar meciul s-a terminat 32-24, spune totul despre forta disproportionata din teren.
 
Macedonia a condus si cu 10 goluri diferenta, dar parca si in randul lor a intervenit, un pic, pe final relaxarea.
 
Returul e miercuri la Cluj-Napoca, de la ora 18:30, direct TVR1. Romanii incearca un miracol, dar e foarte greu. Macedonia nu-i va lasa acasa pe Ristovski, Manaskov, Kiril Lazarov sau Talevski, vedetele lor. Dar sperantele, cate mai sunt, exista. 
 
Macedonia 32
K. Lazarov 8, Manaskov 6, Mirkulovski 3, Stoilov 3, Taleski 3, Kuzmanovski 3, Georgijevski 3, Peshevski 2, Popovski 1. Antrenor: Raul Gonzales 
 
Romania 24
Racotea 6, Ghionea 4, A. Rosu 3, D. Grigoras 2, Sadoveac 2, Csepreghi 2, Fotache 1, Ramba 1, Humet 1, Mocanu 1, Ad. Rotaru 1. Antrenor: Xavier Pascual