Imprimare
PDF

A fost cumparat brandul Rapid! Ce inseamna pentru palmares si ce suma s-a platit la licitatie: "Putem sa ne numim Rapid"


Academia Rapid, echipa calificata la baraj pentru Liga a 3-a, a achizitionat astazi brandul Rapid, marca si culorile.
Societatea a fost singura care achizitionase caietul de saricini, iar acum, la al 19-lea termen, a cumparat marca pentru 406.800 de euro, plus TVA.
 
FC Rapid SA a intrat in insolventa in 7 decembrie 2012, iar la 13 iunie 2016 Tribunalul Bucuresti a dispus falimentul. Adunarea Creditorilor a stabilit ca licitatia pentru brandul Rapid sa plece de la suma de 3,4 milioane de euro, desi evaluarea a fost facuta la 406.000 de euro.
 
"A fost doar un singur participant, FC R (n.r fosta Academia Rapid). Asta inseamna mult pentru fani. Astfel, FC R si-a declarat intentia de a fi continuatoare Rapidului. Parerile pentru palmares sunt impartite. Pana la urma, palmaresul este al echipei si nu se poate diviza. Dupa parerea mea, palmaresul este detinut de ultima entitate care a detinut echipa, FC Rapid, care acum e in faliment.
 
Acum s-a platit doar 10% din suma. Restul va fi platit intr-un anumit termen. Societatea a fost reprezentata de administrator, Olariu Adrian. Nu exista nicio plata de la Primarie (n.r. nu s-au folosit bani publici)", a declarat Mihai Florea, lichidatorul FC Rapid.
 
"AM REDEVENIT CE AM FOST"
Daniel Pancu, atacant la Academia Rapid, a vorbit despre castigarea licitatiei si despre viitorul echipei.
 
"E o veste uriasa. Multe persoane s-au interesat de Rapid. Am redevenit ce am fost, asta e parerea mea. E o veste pe care fanii o asteapta de mult timp. Initiativa a plecat la Primarie, a fost o idee foarte buna. Sunt multe lucruri de facut pe viitor. Daca nu acum nu recunosc echipa, inseama ca nu recunosc Rapidul. Lucrurile sunt clare. Am achizitionat ceva ce ne da dreptul sa ne numim Rapid", a declarat Daniel Pancu.