Imprimare
PDF

Vremea de Paste. Ploi de scurta durata si temperaturi de peste 20 de grade


Vremea urata din ziua de Florii nu se repeta si de Paste. E drept, meteorologii anunta cateva ploi razlete in Vinerea Mare si spun ca pe litoral va fi destul de rece, insa soarele o sa fie prezent peste tot.
Ba chiar ati facut o alegere buna daca ati decis sa ramaneti in tara, si nu v-ati planuit vacante in Grecia, sau Bulgaria, unde un ciclon va aduce averse serioase.
 
Maramuresul intra in categoria zonelor scaldate de soare in toate cele 4 zile de vacanta. Aici, credinciosii pot asculta slujba de Inviere sub un cer senin, iar de duminica temperaturile tot cresc. In prima zi de Paste se vor inregistra 21 de grade, iar in a doua zi 22.
 
Pe la 20 de grade se opresc temperaturile si in Bucovina, cu exceptia faptului ca Vinerea Mare pare sa stea sub semnul ploilor. Unele slabe si de scurta durata, pe care le vor vedea si cei care se indreapta spre statiunile de pe valea Prahovei. Dar chiar si aici ziua de Paste se anunta cat se poate de frumoasa.
 
Florinela Georgescu, director executiv INMH: „Din toate regiunile, marea e cea mai defavorizata, vantul bate dintre mare si marea este foarte rece. De pana in 10 grade.”
 
Vineri si sambata, in Bucuresti cerul este innorat si e posibil sa cada cateva picaturi de ploaie, inclusiv in noaptea de Inviere. In prima zi de Paste, insa, lucrurile se schimba in bine. Cerul se limpezeste, vantul nu mai bate atat de tare, iar temperatura urca la 20 de grade, numai buna de plimbare in aer liber si nelipsitele gratare.
 
Oricum ar fi, vacanta in tara pare sa fi fost alegerea cea corecta, daca tinem cont ca in alte destinatii preferate de romani e posibil sa ploua mult si bine. Grecia si Bulgaria vor fi afectate de un ciclon mediteranean care va aduce ploi serioase. De atlfel, ne „atinge” si pe noi in sudul extrem.
 
La sfarsitul vacantei, insa, am putea avea parte de o supriza de proportii. De miercuri incolo, se raceste si se asteapta din nou precipitatii. Meteorologii nu pot sa spuna deocamdata daca este vorba de ploi sau chiar de ninsori.