Imprimare
PDF

Viorica Dancila, chemata in Parlament pe 20 iunie. Tema discutiei


Premierul Viorica Dancila a fost invitata pe 20 iunie in plenul comun al Parlamentului pentru a prezenta stadiul procesului de pregatire pentru preluarea de catre Romania a Presedintiei semestriale a Consiliului Uniunii Europene in ianuarie 2019.
Birourile permanente reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor au decis miercuri sa o invite pe Viorica Dancila pe 20 iunie, incepand cu ora 13:00, in plenul comun, pentru a prezenta stadiul procesului de pregatire si temele de interes care vor sta la baza programului de lucru al Presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene.
 
Premierul a transmis miercuri o scrisoare presedintilor celor doua Camere, in care isi exprima disponiblitatea de a prezenta Parlamentului, in perioada imediat urmatoare, stadiul procesului de pregatire.
 
“Dezbaterile care vor putea avea loc cu aceasta ocazie vor constitui un sprijin consistent in procesul de elaborare si adoptare de catre Guvern a primei versiuni a programului de lucru al Presedintiei Romaniei la Consiliul UE”, a mai spus Dancila.
 
Premierul subliniaza ca exercitarea de catre Romania, pentru prima data, in primul semestru 2019, a Presedintiei Consiliului UE va reprezenta o oportunitate pentru tara noastra de a demonstra capacitatea de a contribui de o maniera semnificativa, printr-o viziune politica puternica si o capacitate administrativa relevanta, la relansarea proiectului european, cel mai potrivit cadru al dezvoltarii Romaniei.
 
“Din aceasta perspectiva am placerea sa va informez ca procesul de pregatire a preluarii acestei responsabilitati la nivel european se desfasoara intr-un ritm sustinut, progresele inregistrate recent confirmand stadiul avansat, atat pe componenta politica, legata de elaborarea programului de lucru, cat si pe componenta logistica. In acest context, Consiliul Interministerial pentru Pregatirea si Exercitarea Presedintiei Romaniei la Consiliul UE a aprobat in data de 8 mai 2018 prima versiune a temelor de interes ale mandatului Romaniei la Presedintia Consiliului UE, document care va sta la baza elaborarii programului de lucru al viitoarei Presedintii”, a transmis Dancila.