Imprimare

Viorica Dăncilă ar fi vrut să îl SUSPENDE pe Klaus Iohannis: 'Merita să fie suspendat, nu respectă Constituția, deciziile CCR'


Viorica Dăncilă a declarat, miercuri seara, la TVR 1, că ar fi vrut să îl suspende pe Klaus Iohannis, din funcția de președinte al României, dar a fost împiedicată de lege. Dăncilă a precizat că a avut această intenție, după ce a ajuns la conducerea PSD.
 
„Eu, când am fost președintele partidului, nu am mai putut să îl suspend, pentru că merita. El trebuia să își dea demisia, a băgat țara în haos și a plecat din țară. E un președinte care nu respectă Constituția României, nu respectă deciziile CCR.”, a declarat Viorica Dăncilă.
 
Premierul României a vorbit și despre omul propus de Iohannis să îi ia locul la Palatul Victoria, Ludovic Orban.
 
”Este un om pentru care austeritatea este de bază. A spus, înainte de a fi desemnat premier, că trebuie să trimită oameni acasă, să facă multe concedieri. Am văzut cât de performant a fost ca ministru, când a fost trimis acasă. Noi știm că președintele de facto al PNL este Klaus Iohannis, așa cum la PDL era Traian Băsescu. Avem o trecere de la Băsescu la Iohannis.”, a adăugat Dăncilă la emisiunea lui Ionuț Cristache, România9.