Imprimare
PDF

VIOREL HREBENCIUC a fost ARESTAT pentru 30 de zile. Sforarul PSD ajunge dupa gratii, langa fiul sau


Viorel Hrebenciuc va sta in arest preventiv pentru 30 de zile, au hotarat judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Magistratii au considerat ca probele si argumentele procurorilor sunt suficiente pentru a justifica arestarea preventiva.

Hrebenciuc are dreptul sa conteste decizia judecatorilor, dar numai, in termen de 48 de ore, dupa ce acestia vor redacta motivarea sentintei.

Viorel Hrebenciuc este acuzat de constituirea unui grup infractional organizat, trafic de influenta, instigare la folosirea influentei, spalare de bani, cumparare de influenta si folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite.

Potrivit procurorilor DNA, retinerea acestuia se impunea pentru ca exista probe din care rezulta ca Viorel Hrebenciuc a savarsit faptele de care este acuzat, iar masura este proportionala cu gravitatea infractiunilor care ar fi fost comise de acesta.

Dosarele pentru care a fost arestat

Potrivit procurorilor DNA, Viorel Hrebenciuc ar fi exercitat presiuni asupra conducerii Romsilva, pentru ca institutia sa nu se mai opuna in justitie ca presupusul mostenitor Paltin Strurdza sa intre ilegal in posesia a 43.000 de hectare de teren impadurit. El urma sa primeasca in schimb, spun procurorii, 12.000 de hectare de padure.

La cateva zile, Hrebenciuc s-a priocopsit cu noi acuzatii, deoarece ar fi incercat sa afle informatii secrete din dosarele DNA, prin Dumitru Iliescu, fostul sef al SPP. Acesta din urma ar fi avut, sustinea el, un informator printre procurori.

Tot Hrebenciuc i-a mai promiss lui Dan Sova, fost purtator de cuvant al PSD, ca il va sustine pentru a ajunge seful partidului, daca va modifica legea care sanctioneaza faptele de coruptie.

Andrei Hrebenciuc a contestat arestarea

Pe 24 octombrie, judecatorii Inaltei Curti au decis arestarea lui Andrei Hrebenciuc, fiul liderului PSD, cercetat pentru acuzatia de spalare de bani. El ar fi fost pivotul prin care hectarele ce urmau a fi fost primite mita de catre tatal sau ar fi intrat in legalitate. Andrei Hrebenciuc a contestat arestarea.

In acest dosar au mai fost arestati judecatori de la Tribunalul Covasna, dar si oameni de afaceri.