Imprimare
PDF

Victor Ponta: PNL face proiecte doar pentru presa. Adoptam miercuri interdictia pe exportul de lemn


Victor Ponta a declarat luni, ca PNL face proiecte doar pentru presa, acesta facand referire la documentul intern care a aparut in spatiul public. Premierul a mai afirmat ca miercuri va fi adoptata interdictia pe exportul de lemn, informeaza B1 TV.

”Ma vad cu presedintele pentru a face o noua propunere pentru ministerul Dezvoltarii. PLR nu l-au cerut (n.r. ministrul Dezvoltarii). Ei au doi ministri: Gerea si Gavrilescu. Nici nu se muta alt ministru de la portofoliul pe care il are. Trebuie sa ne ducem mai departe toate proiectele economice. Am vazut ca cei de la PNL- PDL au primit instructiuni sa faca motiuni pentru media, nu pentru oameni”, a declarat premierul.

Un alt aspect considerat important de catre premier este Codul Silvic, care va fi dicutat miercuri, precum si legea privind insolventa persoanei fizice.

”I-am informat pe domnul Tariceanu si Zgonea despre faptul ca miercuri vreau sa adoptam ca OUG sau proiect de lege in regim de urgenta exportul de lemne. Avem vointa politica sa le adoptam”, a afimat Ponta.

”Eu ma ocup cu conducerea tarii. Restul, cu plangerile penale se asigura institutiile abilitate. Eu cred ca trebuie sa guvernez, pentru ca viata de zi cu zi depinde asta„, a fost raspunsul lui Victor Ponta la intrebarea legata de plangerile penale care se tot fac in utlima vreme.

In ceea ce priveste sefia TVR, premierul a spus ca nu are o nominalizare.

”Dar nu trebuie sa il sustin eu. Trebuie sa il sustina Parlamentul pe Stelian Tanase. Singura mea preocupare e cea legata de situatia economica. Atat timp cat sunt ministru, nu sunt de acord cu cresterea taxelor. Nu are legatura cu domnul Tanase. Nici inainte nu am fost de acord cu marirea taxei. Nu este drept sa marim taxele oamenilor pentru a acoperi un management prost”, a conchis Ponta.

Un nou conflict intern in PNL iese la iveala intr-un document care arata ce motive ar putea invoca liberalii la adresa guvernului Ponta. In document se precizeaza ca liberalii ar trebui sa atace ministrii cu o mare greutate pe scena politica, pentru a avea un impact mediatic mare.