Imprimare

Victor Ponta: Liviu Dragnea va fi coordonator al programului partidului pentru perioada 2016-2020


Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat miercuri, la finalul sedintei Comitetului Executiv National al PSD, in cadrul careia s-a discutat despre demisia lui Liviu Dragnea din functia de presedinte executiv al partidului, ca Dragnea va fi in continuare coordonator al programului partidului pentru perioada 2016-2020.

”Absolut toti membrii CExN au sustinut ca Liviu Dragnea a fost desemnat de catre noi toti coordonator al campaniei pentru referendumul din 2012, ca am luat toti decizia de a-l suspenda pe Basescu, ca acolo toate lucrurile s-au desfasurat conform deciziilor politice si ca daca s-a decis in instanta ca doar Liviu Dragnea sa plateasca ceea ce am facut cu totii, e o decizie a justitiei pe care noi toti o consideram nedreapta”, a declarat Ponta.

”Liviu Dragnea, la solicitarea tuturor membrilor Comitetului Executiv National, va fi, in continuare, coordonator al programului nostru national 2016-2020. In aceasta calitate va indeplini toate sarcinile pe care CExN le considera necesare, pe partea de organizare a partidului, pe partea de coerenta, intre partid, Guvern, grupuri parlamentare. Mai pe scurt, va fi in continuare, in ceea ce ma priveste, ca lider al PSD, partenerul meu in ce am inceput in 2010 si a ceea ce cred ca vom continua cu succes si in 2016”, a mai spus liderul PSD.

”In rest suntem oameni puternici, trecem si peste nedreptati si peste lucruri mai putin placute si avem increderea colegilor nostri (...) pentru ca in 2016 sa punem la dispozitia electoratului din Romania o oferta de guvernare locala si generala in sensul si cu proiectele pe care deja le avem in derulare”, a mai declarat Ponta.

Intrebat ce se va intampla cu liderii din teritoriu care, inaintea sedintei, spuneau ca isi vor da demisia in cazul in care Liviu Dragnea renunta la functia de presedinte executiv al partidului, Victor Ponta a raspuns: „Au obligatia sa lucreze cu conducerea partidului si cu coordonatorul programului nostru, domnul Dragnea, ca sa castigam alegerile. Daca le vom pierde, atunci isi vor da demisia”.

Totodata, Victor Ponta a precizat ca in cadrul sedintei CExN s-a discutat si despre agenda partidului pentru perioada 2016-2020.

”Am discutat in cadrul Comitetului Executiv de ceea ce este cel mai important, agenda noastra pentru 2016-2020, ceea ce ne propunem ca obiective guvernamentale in acest an si pentru alegerile locale si parlamentare si ceea ce va reprezenta obiectivul fundamental pentru perioada urmatoare”, a spus Victor Ponta.

Liviu Dragnea si-a dat demisia din functia de presedinte executiv al PSD, precum si din cea de ministru al Dezvoltarii, dupa ce a fost condamnat la un an cu suspendare in dosarul referendumului.