Imprimare
PDF

Vasile Ouatu, fost viceprimar de Piatra Neamț, al treilea deces cauzat de coronavirus


Un bărbat în vârstă de 70 ani, infectat cu coronavirus, a decedat duminică seară, numărul morţilor ajungând la trei, informează Grupul de Comunicare Strategică (GCS).
 
“În această seară s-a înregistrat al treilea deces pe teritoriul României al unei persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). Este vorba despre un bărbat în vârstă de 70 de ani care a fost internat în Spitalul Judeţean Piatra Neamţ. A fost confirmat pozitiv în data de 19 martie şi în data de 20 martie a fost transferat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.“, afirmă sursa citată.
 
Potrivit GCS, pacientul avea afecţiuni cronice preexistente (diabet, hipertensiune arterială).
 
“În urma anchetei epidemiologice nu s-a constatat istoric de călătorie sau contact cu o persoană infectată.“, afirmă aceeaşi sursă.
 
Vasile Cristian Ouatu este patronul restaurantului Unic din localitate și al echipei de volei Unic Piatra Neamț.
 
Anterior diagnosticului, Vasile Ouatu a participat alături de zeci de nemțeni la un concurs de dans sportiv. Alte două persoane, cel puțin până acum, care au fost la același eveniment au fost găsite pozitive.
 
Vasile Ouatu ar fi organizat și participat și la mai multe petreceri la localul pe care îl deținea, conform informațiilor furnizate de presa locală.
 
Vasile Ouatu a fost viceprimar al orașului Piatra Neamț în perioada 2004-2008.