Imprimare
PDF

Un tanar a jefuit un intreg sat, promitand ca aduce lemne. Cati bani a strans


Un tanar de 28 de ani din judetul Iasi, a reusit sa insele mai multi consateni care si-au pus increderea in el.
Le promitea ca le aduce lemne din padure, si le cerea banii in avans. Apoi ii tot amana. Situatia dureaza deja de un an de zile si oamenii, satui de promisiuni, s-au dus sa faca plangere la politie. Autoritatile au deschis dosar penal si spun ca paguba depaseste 1.300 de lei.
 
Satenii spun ca tanarul de 28 de ani provine dintr-o familie sarmana si adesea ii ajuta la diferite munci. Nu banuiau ca este in stare de asa ceva. Dupa multe luni de amanare, satenilor le-a fost limpede ca nu vor mai vedea lemne in curtile lor, astfel ca au mers la politie.
 
“A zis ca l-a primit primarul la mine sa ii dau bani 3 milioane si eu i-am dat, am zis ca lucreaza in continuare. A venit pe 7 martie si a zis ca l-a trimis primarul ca are lemne scoase la marginea padurii. Imediat ca am sunat primarul”, spune o victima.
 
O alta femeie inselata povesteste ca “a venit la poarta si a zis sa ii dau 250 lei ca imi aduce caruta cu lemne. Am asteptat saptamana asta saptamana ailalta si este un an de zile de cand i-am dat banii.”
 
“A venit in ograda si a zis sa ii dau 3 milioane ca e caruta incarcata la padure. Nu a mai venit nici cu lemne nici cu bani. Is mai multi pacaliti la unu a luat 300, la unu 2 jumate, la unu 2”, spune un barbat din sat.
 
Pana acum politistii au primit 7 reclamatii de la sateni, majoritatea oameni in varsta. E posibil ca numarul victimelor sa fie mult mai mare.
 
Catalina Cretu - IJP Bacau: “Politistii au luat masura retinerii pentru o perioada de 24 de ore fata d eun tanar in varsta de 28 de ani pentru savarsirea infractiunii de inselaciune in forma continuata.”
 
Daca va fi gasit vinovat, tanarul risca pana la 3 ani de inchisoare.