Imprimare
PDF

Un medic clujean si-a publicat fluturasul de salariu. Leafa s-a dublat


Medicul Anca Muresan, de la Institutul Regional de Gastroenterologie-Hepatologie Octavian Fodor, din Cluj, si-a facut public fluturasul de salariu.
”Asa cum am spus, revin cu fluturasul pe care l-am primit azi. Acesta este venitul meu net pe martie 2018, salariu + 1 garda suplimentara de sambata: 11.242 Ron. Tinand cont ca am postat de curand ca venitul meu pe luna trecuta a fost de 6065 Ron, nu pot sa nu spun ca venitul meu aproape s-a dublat. Este un pas inainte, sunt inca multe de facut si corectat, insa nu putem fi ipocriti si sa nu recunoastem maririle acordate”, a explicat Anca Muresan.
 
Ulterior a revenit cu o noua postare in care acuza PSD.
 
”Nu sunt simpatizant PSD... nu am fost si nu ma preocupa acest aspect.
 
Prin postarea mea am dorit doar sa risipesc haosul creat cu aceste mariri salariale atat de mult trambitate. Am fost mintiti de PSD, prin faptul ca aceste mariri nu sunt asa cum s-a promis, salariul meu nu este de 3600 euro; de asemenea sunt colegi care nu au beneficiat de cresteri, ci de scaderi salariale, s-au promis spitale, dar nu le construieste nimeni...coruptia roade din temelii acest sistem de prea multa vreme, nepermis de multa...
 
Medicii au fost umiliti zeci de ani prin salariile jenante pe care le-au primit, drepturile lor au fost incalcate adeseori si frica a dominat totul...
 
Nu pot vorbi in numele nimanui, pot spune doar ca acum atat am primit eu, un medic care nu ia spaga si pentru care aceasta marire conteaza. Poate este iluzorie, poate in cateva luni nu vor mai fi bani de salarii sau euro va creste atat de mult incat nici nu vom mai simti aceste cresteri.
 
Sunt multe inechitati salariale aparute odata cu aplicarea acestei legi, asa incat cred ca batalia trebuie continuata.
 
Sistemul sanitar romanesc trebuie restructurat si reformat... nu trebuie sa inventam roata, avem destule modele in jurul nostru, trebuie doar sa existe dorinta.
 
E nevoie stringenta de infrastructura in sanatate, e nevoie de medici onesti, bine pregatiti si respectati...
 
E nevoie de societatea civila care sa ne sustina, oamenii care sa inteleaga cu adevarat importanta si locul medicului in societate.
 
Sunt inca multe de facut, dar din pacate sunt prea numerosi cei care se lamenteaza doar pe FB, asteptand ca doar unii sa actioneze... iar atunci cand o fac... incep carcotelile.
 
Nu e usor, nu e deloc confortabil, dar mi-am asumat aceast lucru si merg inainte”, a scris Anca Muresan.