Imprimare
PDF

Un elev de 16 ani, bagat in spital de un coleg pasionat de box. Motivul disputei dintre cei doi


Incident violent la Colegiul “Constantin Brancusi” din Craiova. Cu un singur pumn, un elev de numai 16 ani a fost bagat in spital de un alt coleg, de aceeasi varsta, boxeur legitimat la Clubul “Vointa”.
Conflictul intre cei doi a pornit in pauza dintre ore, pe holurile unitatii de invatamant.
 
Intreaga scena s-a derulat sub privirele celorlalti elevi. La cativa pasi era chiar profesorul de serviciu care a dat alarma.
 
Elevul pasionat de box i-ar fi reprosat colegului ca se imbraca prea elegant. A fost un schimb de replici intre ei, apoi agresorul si-a lovit colegul cu un pumn in fata. Fara sa mai poata sa riposteze, baiatul a cazut inconstient la pamant.
 
Laurentiu Puicin, director Colegiul “Constantin Brancusi” Craiova: ”A fost un schimb de replici acide intre ei, au inceput dintr-o gluma in prezenta fetelor, a fost un incident intre adolescent cu urmari absolut regretabile.”
 
Adolescentul a fost transportat in stare grava la Spitalul din Craiova, cu maxilarul rupt, iar ulterior a fost operat.
 
Dr Cristina GeormAneanu, purtator de cuvant SCJUC Craiova: “Este vorba de un traumatism forte la nivelul fetei asa incat nu putem vorbi de o joaca intre copii, punct ochit, punct lovit, agresorul a dat cu intentie si puternic.”
 
Parintii au depus plangere la politie, insa atacul sportivului se pare ca a continuat. La cateva zile de la incidentul din scoala, tanarul a recurs la amenintari. A mers la spital si si-a avertizat colegul sa-si retraga plangerea. In caz contrar, acesta ar avea viata grea in urmatorii ani de scoala.
 
Mama baiatului: “Copilului ii este frica, noi ca parinti, eu si sotul ne gandim sa il retragem de la scoala pentru ca nu e o siguranta, s-a intamplat acest lucru in scoala.”
 
Totodata, conducerea Colegiului “Constantin Brancusi” a luat masuri impotriva elevului agresor.
 
Laurentiu Puicin, director Colegiul “Constantin Brancusi” Craiova: “Am aplicat elevului agresor sanctiunea maxima prevazuta - mutare disciplinara si scaderea mediei la purtare pentru ca ei fiind in invatamantul obligatoriu nu pot fi exmatriculati.”
 
Elevul va ramane internat in unitatea medicala o perioada de timp. Pana atunci, parintii vor decide daca solicita mutarea intr-o alta unitate de invatamant.