Imprimare
PDF

Un barbat a venit sa ridice un Porsche de la politie, dupa 2 ani. De ce a fost arestat


Intamplare mai putin obisnuita la Politia de Frontiera Galati.
Un barbat cu cetatenie romana si Republica Moldova este cercetat penal dupa ce a prezentat politistilor o procura falsa in vederea restituirii unui autoturism aflat in custodia Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera (STPF) Galati, se arata intr-un comunicat transmis joi de STPF Galati.
 
Potrivit sursei citate, la sediul SPF Galati s-a prezentat un barbat cu dubla cetatenie, romana si Republica Moldova, in varsta de 42 ani, in vederea restituirii unui autoturism marca Porsche, aflat in custodia STPF Galati din anul 2016.
 
Barbatul a depus la cererea de restituire o procura in original, eliberata de un notar public din Ucraina, la care era anexata si o traducere in limba romana si un certificat de inmatriculare eliberat in luna februarie 2018 de autoritatile ucrainene.
 
Existand suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate, politistii de frontiera au efectuat verificari suplimentare la autoritatile din Ucraina, in urma carora a rezultat ca procura este falsa. In urma celor constatate, barbatul in cauza a declarat ca a primit documentele prin curier din Ucraina si nu cunostea ca sunt false, intentia sa fiind sa intre in posesia autoturismului pe care trebuia sa il restituie proprietarului.
 
Autoturismul in cauza a fost indisponibilizat in anul 2016 la sediul STPF Galati pentru ca a facut obiectul unui litigiu.
 
In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari pentru savarsirea infractiunilor de fals in inscrisuri oficiale si uz de fals, la finalizare urmand a fi luate masurile legale ce se impun, a precizat sursa citata.