Imprimare
PDF

Un avocat vrea schimbarea incadrarii in cazul batranului din Brasov: ”Tentativa de omor”


Povestea barbatului care a fost batut crunt de doi tineri intr-un pasaj din Brasov a impresionat o tara intreaga.
Romanii s-au mobilizat pe retelele sociale si au inceput sa stranga bani, haine si alimente care sa il ajute pe bietul om sa aiba un trai mai bun. Marti, de ziua batranului, unii chiar au mers sa il viziteze in spital si i-au dus ajutoare.
 
Cei care vor sa il ajute pe barbat pot dona pe grupul de Facebook ”putere pentru Dumitru”.
 
Batut cu o cruzime inimaginabila, fara contenire, vreme de aproape un minut, barbatul de 66 de ani nici nu a putut sa se apere.
 
Barbat: “Eu am mers spre gara, am intrat la subsol acolo sau undeva la trecerea aia, am trecut pe acolo pe la trecerea aia, m-au vazut pe acolo si stiau ca am bani la mine. Si ei m-au luat de acolo ca ”asta are bani”.”
 
In seara atacului, Dumitru sustine ca avea la el 5 mii de lei. Vanduse un teren si voia sa ii dea banii fiului sau, care sufera de afectiuni psihice si trebuie sa se trateze in Franta, dar batausii i-au luat pe toti.
 
Agresorii l-au lovit de peste 20 de ori cu pumnii si picioarele - desi bietul om era cazut la pamant si nici nu mai misca.
 
In urma atacului, victima ajuns la spital cu fractura la coloana, dintii rupti si dureri crunte in tot corpul.
 
Drama lui i-a impresionat pe multi dintre cei care au aflat intreaga poveste.
 
Unii dintre acesti oameni generosi l-au vizitat in spital, fara sa stie ca marti este chiar ziua lui de nastere.
 
Barbat la patul omului: “Cum va simtiti? Mai bine? Ii cunoasteti pe cei care v-au batut? 
Victima: “Pe unul dintre ei.”
 
Vizitatorii nu au venit cu mana goala. I-au adus pachete cu mancare si chiar bani.
 
Barbat: “Eu pe unul dintre baieti il cunosc. era barbam, nu credeam ca e capabil de asa ceva.”
 
Tanara: “Am venit sa fac o fapta buna. am si eu un bunic. si vreau sa il ajut.”
 
Si agentul de paza care l-a salvat pe barbat in acele momente cumplite s-a interesat de soarta lui. A luat chiar legatura cu un avocat care a promis ca il va reprezenta mai departe in instanta.
 
Daniel Diaconu, avocat: In lege scrie daca esti atacat viata, suprimi viata cuiva. Aici vorbim de tentantiva de omor. Voi cere incadrarea faptei.
 
Marius Leonte, Spitalul Judetean Brasov: Barbatul are rani la nas si fractura la coloana. exista un risc de paralizie.
 
Ca sa isi revina, barbatul are nevoie de mai multe zile de ingrijire in spital - spun medicii. Intre timp, in ancheta apar noi indicii.
 
Victima se pare ca se cunoastea cu unul dintre agresori. Acesta aflase ca barbatul reusisese sa stranga 5 mii de lei de care fiul lui, bolnav psihic, avea nevoie pentru a merge la tratament in Franta. De aceea l-a pandit si l-a atacat.
 
De celalata parte, agresorii aflati in arest preventiv au sustinut la audieri ca nu isi aduc aminte nimic din ce au facut pentru ca erau bauti.