Imprimare
PDF

Tudorel Toader a explicat ce asteapta de la viitorul sef DNA. “Masuri de imbunatatire a activitatii”


Ministrul Justitiei le-a spus luni jurnalistilor de ce a respins primii 4 candidati la sefia DNA.
Tudorel Toader le-a spus luni dimineata jurnalistilor ce asteapta de la candidatii pentru postul de procuror-sef al DNA. Potrivit ministrului, acestia trebuie sa fie „Procurori care indeplinesc conditiile legale si sa isi faca un program managerial din care sa rezulte starea de fapt actuala a DNA, masurile de imbunatatire a activitatii, un grafic privind realizarea masurilor.
 
Pentru ca un program managerial obligatoriu trebuie sa cuprinda radiografia autoritatii DNA, obligatoriu trebuie sa cuprinda masurile si graficul de realizare a acelor masuri. Nu poti face o chestiune descriptiva, ce este DNA si cat de bine a functionat el pana acum”, a coontinuat ministrul Justitiei.
 
Intrebat ce le-a lipsit celor 4 candidati pe care i-a respins saptamana trecuta, Toader a raspuns „Tocmai v-am spus”.
 
Legat de refuzul Serbiei de a il extrada pe Sebastian Ghita, ministrul a spus ca trebuie vazut „ce anume au evocat judecatorii, daca este o chestiune de procedura si in ce consta. Pana urma, ca-i stat membru sau nemembru UE, trebuiesc respectate standardele de protectie a drepturilor, a libertatilor. Vedem, analizam, tragem concluzii”.
 
Procurorii care nu s-au inscris la prima procedura, dar vor totusi sa o inlocuieasca pe Laura Codruta Kovesi isi pot depune dosarele pana pe 24 august. Nu trebuie sa le lipseasca CV-urile si proiectul de management care nu poate sa depaseasca 30 de pagini. Lista procurorilor admisi va fi publicata pe 29 august, pentru ca cei declarati admisi sa fie invitati la interviu la inceputul lunii septembrie. Tudorel Toader va face anuntul privind propunerea viitorului sef al DNA pe 6 septembrie.