Imprimare
PDF

Tariceanu, prima pozitie publica pe subiectul suspendarii presedintelui Iohannis


Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat duminica, faptul ca este de acord cu suspendarea presedintelui Klaus Iohannis, daca acesta continua sa refuze aplicarea deciziei CCR privind revocarea Laurei Codruta Kovesi.
“Chiar vineri am avut o discutie cu dl Dragnea pe acest subiect, iar raspunsul meu e foarte clar, l-am spus si domnului Dragnea, nu am nimic de ascuns, nu facem politica in secret. Prin urmare, voi sustine o decizie a coalitie care urmeaza sa demareze un proces de suspendare, o procedura de suspendare. Din pacate, in Romania nu exista instrumente intermediare de sanctionare a unor nereguli, derapaje la nivelul presedintelui Romaniei. Exista o arma care e devastatoare, care este suspendarea, si de aceea in trecut mi-am exprimat retinerile. Insa ALDE apara drepturile si libertatile cetatenilor, si sigur decizia CCR de a o revoca pe Kovesi nu e o decizie care sa ne lase indiferenti si asteptarea noastra este ca presedintele sa puna in aplicare aceasta dezicie. De aceea, in conditiile in care presedintele refuza in continuare sa ia aceasta decizie, se pune problema declansarii unei procedure de suspendare”, a declarat Calin Popescu Tariceanu, la un post tv, conform Mediafax.
 
Acesta a mai spus ca in zilele urmatoare va avea loc o discutie in coalitie in care se va decide.
 
″In acelasi timp, si mi-am exprimat ingrijorarea si in cadrul coalitiei, se pare ca nu sunt suficiente voturi pentru a initia acest demers, pentru ca multi parlamentari au plecat in vacanta, dar sigur ca eu sper ca toata masurile necesare sa fie luate de catre majoritate si atunci sigur ca odata cu obtinerea unei situati clare privind prezenta putem sa discutam mai departe care sunt pasii care trebuie urmati”, a mai spus Tariceanu