Imprimare
PDF

Tariceanu nu se grabeste sa sesizeze CCR in Dosarul Belina


La putin timp dupa ce presedintele PSD Liviu Dragnea a spus, luni, ca liderul ALDE i-a spus ca va sesiza CCR in legatura cu ancheta din Dosarul Belina, Calin Popescu Tariceanu a sustinut ca nu este sigur ca va proceda in acest fel.
 
"Nu am luat o astfel de hotarare, dar pot sa va spun ca am cerut serviciilor din cadrul Senatului, celor care sunt specialisti in drept constitutional, sa faca o analiza, ceea ce stiu ca s-a facut si la nivelul Guvernului, pentru a constata daca exista o baza solida pentru sesizarea Curtii Constitutionale in privinta unui potential conflict intre Guvern si DNA", a spus Tariceanu.
 
Acesta a precizat ca abia dupa ce o sa vada concluziile analizei facute de specialistii in drept constitutional din Senat, situatia va fi discutata in Coalitie si abia apoi va fi luata o decizie.
 
In momentul in care jurnalistii i-au transmis ca Dragnea a declarat ca Tariceanu i-a spus ca va sesiza CCR in acest sens, liderul ALDE a raspuns sec: "Alta intrebare daca aveti".
 
Amintim ca luni, Liviu Dragnea le-a transmis jurnalistilor ca Tariceanu i-a spus ca va sesiza, in calitate de sef al Senatului, Curtea Constitutionala in legatura cu ancheta din Dosarul Belina.
 
"Cred ca sesizaeea o va face dl. presedinte Tariceanu. Nu stiu ce va face Guvernul, dar stiu ca dl. Tariceanu mi-a zis ca va face aceasta sesizare", le-a spus Dragnea jurnalistilor prezenti la Parlament.