Imprimare
PDF

Surse: Cel putin 20 de lideri ai PSD pregatesc o scrisoare in care ii cer lui Dragnea sa demisioneze


Razboiul verbal dintre vicepresedintele PSD Gabriela Firea si presedintele acestui partid, Liviu Dragnea, s-ar putea transforma intr-un scandal fara precedent pentru aceasta formatiune politica.
Surse din PSD au declarat pentru Stirile Pro TV ca cel putin 20 de lideri de filiale ale Partidului Social Democrat au semnat o scrisoare in care cer in mod deschis demisia lui Liviu Dragnea din functia de presedinte al partidului si din functia de presedinte al Camerei Deputatilor.
 
Aceasta scrisoare va fi depusa la sediul PSD cat mai curand, posibil vineri sau sambata, iar liderii social-democrati nemultumiti vor solicita convocarea Comitetului Executiv al PSD.
 
De altfel, in aceasta perioada, la sediul PSD sunt convocati sefii de organizatii pentru a discuta despre pregatirea referendumului din 7 octombrie, pentru redefinirea definitiei familie in Constitutie.
 
Potrivit art. 139 din statutul PSD, Comitetul Executiv National al PSD se intruneste lunar sau ori de cate ori este necesar, la convocarea Presedintelui PSD, a Biroului Permanent National sau a cel putin 1/3 din numarul membrilor sai.
 
Cu toate acestea, inlocuirea lui Liviu Dragnea s-ar putea realiza doar intr-un congres al partidului, care se intruneste la convocarea Comitetului Executiv National al PSD.
 
Nemultumirea in randul membrilor Partidului Social Democrat a crescut in ultima perioada, fiind alimentata si de declaratiile critice ale vicepresedintelui Gabriela Firea.
 
Mai trebuie mentionat si faptul ca exista si unii social democrati care considera ca nu este oportuna sanctionara primarului general Gabriela Firea, pentru atacurile recente la adresa lui Dragnea:
 
“Poate ca ea are dreptate, desi a cam luat-o valul, pentru ca nu trebuia sa vorbeasca in afara partidului. Dar sunt nemultumiri si trebuie cumva rezolvate. Firea nu trebuie exclusa, dar poate Carmen Dan ar fi bine sa plece” - a declarat un lider al PSD pentru Stirile Pro TV, sub protectia anonimatului. 
 
Recent, Liviu Dragnea a afirmat ca atacurile din ultima perioada la adresa sa nu il vor dobori, afirmand ca cei care il ataca sunt “disperati, pentru ca se gandesc foarte serios ca vor pierde tot daca eu scap din capcanele lor”.
 
De asemenea, Gabriela Firea le-a trimis o scrisoare colegilor sai din PSD in care a spus ca se incearca discreditarea sa dupa ce a inceput sa il atace pe  Dragnea.
 
Firea a spus ca nu este o dizidenta si nu vrea sub nicio forma scindarea sau slabirea partidului, dar ca s-a ajuns intr-un punct in care nu se mai poate, pentru ca sefia PSD s-a concentrat in mainile unui singur om, care ia toate deciziile doar intr-un grup restrans, iar acest mod de a conduce partidul “nu poate duce decat intr-o fundatura”.
 
Gabriela Firea, vicepresedinte PSD si lider al organizatiilor Bucuresti si Ilfov, le-a mai transmis colegilor sai ca nu va demisiona din partid pentru ca pentru ea “calitatea de membru al acestui partid este mai importanta decat orice functie politica sau administrativa” si, in acelasi timp, refuza sa ia in calcul excluderea sa din PSD.