Imprimare

Stanciu, despre achitarea femeii pe care a acuzat-o de santaj: "Nu pot comenta o hotarare definitiva pe care sunt obligata sa o respect"


Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu, a declarat, referitor la achitarea Marianei Rarinca, femeia care a fost acuzata ca a santajat-o, ca nu poate comenta o hotarare judecatoreasca definitiva pe care are obligatia sa o respecte.

"Stiti foarte bine ca oricarui magistrat, inclusiv presedintelui Instantei Supreme, ii sunt impuse de lege - ma refer la Legea privind statutul judecatorilor si procurorilor - anumite restrictii, anumite limitari ale libertatii de exprimare. (...) Nu-mi cereti sa-mi incalc sub nicio forma obligatia pe care o am ca orice alt magistrat, de a nu comenta o hotarare judecatoreasca definitiva pe care sunt obligata sa o respect", a afirmat sefa ICCJ, dupa sedinta CSM, citata de Agerpres.

Achitarea

In 21 mai, Mariana Rarinca, femeia acuzata de DNA ca a santajat-o pe sefa Instantei Supreme, Livia Stanciu, a fost achitata de judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti, decizia fiind definitiva.

Curtea de Apel a admis apelul femeii, dupa ce aceasta fusese condamnata in decembrie 2014 de Tribunalul Bucuresti la trei ani inchisoare cu suspendare.