Imprimare
PDF

Sotul directoarei din Focsani ar fi postat imaginile intime cu ea si elevul. ”L-a umilit”


Este ancheta la un liceu din Focsani, unde a iesit la iveala o poveste de dragoste. Directoarea institutiei, in varsta de 36 de ani, este acuzata ca a avut o relatie amoroasa cu un elev de 19 ani.
Sotul ei ar fi instalat camere de supraveghere in casa, acolo unde se intalneau indragostitii. Duminica seara, pe o retea de socializare, au aparut imagini cu cei doi, iar cel care le-a postat poate raspunde penal. Directoarea liceului a anuntat, luni, ca isi da demisia.
 
Imaginile cu cei doi indragostiti au fost postate duminica pe o retea de socializare de pe un cont care intre timp a fost sters. Unii cunoscuti au fost revoltati.
 
Profesoara: “O stiu de atatia ani. Ne-a pus intr-o situatie foarte grea, toti am fost dati peste cap.”
 
Profesoara: “Am inteles ca si sotul dansei e profesor in scoala, cred ca l-a umilit indeajuns si cred ca nu ii este usor omului sa treaca prin aceasta imprejurare.”
 
Femeia a declarat ca este in proces de divort cu sotul ei si va depune plangere penala impotriva lui, pentru ca el ar fi publicat imaginile respective. Inspectoratul scolar din Focsani a inceput o ancheta, iar la scurt timp, directoarea a anuntat ca isi da demisia.
 
Bogdan Ciubotaru, ISJ Vrancea: “Reactia inspectoratului scolar va fi una categorica, in primul rand de delimitare de astfel de comportamente si situatii care aduc atingere prestigiului profesiei.”
 
Potrivit codului etic al profesorilor, astfel de relatii amoroase, intre un cadru didactic si un elev, sunt interzise, chiar daca acestea sunt consensuale, iar tanarul implicat este major.
 
Elena Stambuli, psiholog:  “O relatie intre un profesor si un elev ofera foarte multe beneficii, avantaje elevului pentru ca, sigur, orice elev isi face un model din un anume profesor si atunci creste stima de sine clar. Este vazut ca un fel de erou in ochii colegilor, este elevul care a reusit sa se duca cu un profesor, cu o profesoara.”
 
Contactat de Stirile ProTv, sotul directoarei nu a raspuns. Daca el a instalat camerele de supraveghere in casa si a postat imaginile respective, poate fi tras la raspundere.
 
Codul Penal interzice inregistrarea video sau audio a unei persoane in spatiul privat, fara acordul ei si utilizarea imaginilor, chiar daca vorbim despre sot si sotie. In acest caz, pedeapsa este de pana la 3 ani de inchisoare sau amenda.