Imprimare
PDF

Sorina Pintea, reactie dupa moartea tanarului din Neamt. ”Transferul s-a facut in momentul potrivit”


Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a precizat ca in cazul tanarului din Neamt, transferat in Belgia cu arsuri pe 70% din suprafata corpului, s-a facut tot ce s-a putut pentru a fi salvat la timp. 
”L-am sunat pe medicul care s-a ocupat de Alexandru, care m-a anuntat si mi-a spus ca s-a atasat de pacient, ca-i este foarte greu sa-mi spuna si ca a facut tot ce i-a stat in putinta sa-l salveze. Starea era foarte grava, din pacate Alexandru a plecat. A fost transferat in Belgia in momentul in care medicii si-au dat acordul. In momentul in care medicii din Belgia au spus ”Da”, Alexandru a plecat. S-a facut tot ce s-a putut, transferul s-a facut in momentul potrivit. Din momentul in care a fost transportat am tinut legatura cu medicul care s-a ocupat, care este de origine romana”, a transmis Sorina Pintea.
 
Ministrul Sanatatii spune ca a fost nevoie de achitarea unei plati inainte de transferul in Belgia, lucru care nu intra in atributiile ministerului. 
 
”In cazul lui Alexandru nu s-a intarziat nicio secunda. Daca se dadea acceptul cu 5 ore mai devreme, atunci era trimis. A fost vorba de plata unui avans, am facut-o discutand cu Casa de Asigurari, pentru ca era necesara in acest moment”, a precizat Pintea.