Imprimare
PDF

Soferul cu numere anti-PSD riposteaza: ”Voi face plangere penala”. De ce fapte acuza Politia


Romanul stabilit in Suedia, care a venit in tara la volanul unei masini inmatriculate cu numere ce aveau un mesaj anti PSD, a fost si marti la Brigada de Politie Rutiera din Bucuresti.
Alaturi de avocatul lui, a stat fata in fata cu sefii Politiei Rutiere, pentru a cere explicatii legate de dosarul penal deschis pe numele lui. Avocatul a anuntat in final ca va depune cateva sesizari la politie.
 
Razvan Stefanescu, sofer: ”Am intrebat in legatura cu drepturile minorului, de ce a trebuit copilul meu de 8 ani sa fie in camera cu mine. Si am intrebat ce se intampla de fapt, ca nu stiam nimic de un dosar penal. Doamna politista m-a intrebat daca aveam sa duc minorul undeva si i-am zis ca nu aveam unde sa duc minorul, sa ma fi lasat 1-2 ore pentru a-l duce undeva unde aveam incredere ca putea sa stea, si dansa ne-a luat impreuna.
 
Pentru copil voi face plangere penala, pentru ca nu mi se pare corect. N-am omorat pe nimeni, ma putea lasa o ora sa merg sa las copilul undeva. N-au fost de acord, mi-au spus ca trebuie sa mergem la politie si voi face plangere penala.”
 
Soferul a declarat ca singura dorinta a sa este sa-si recupereze permisul de conducere, fiind dispus sa le lase politistilor drept amintire placutele anti PSD.
 
”Sa-mi recuperez permisul de conducere. Placutele poate sa le opreasca ei.” - a spus barbatul jurnalistilor, marti.
 
Avocata barbatului a declarat ca va depune mai multe sesizari.
 
Avocata: ”Vrem sa lamurim cadrul procesual in care dansul a fost audiat, intrucat avea dreptul sa beneficieze de aparare, si sa constatam care sunt motivele pentru care nu a fost lasat sa isi duca minorul intr-o locatie sigura. Vorbim de o incalcare flagranta a drepturilor minorului in aceasta situatie.”
 
Potrivit Biroului de presa al Brigazii Rutiere, in cazul barbatului a fost intocmit un dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de “conducere pe drumurile publice a unui vehicul inmatriculat in alt stat care nu are drept de circulatie in Romania”, fapta prevazuta de art. 334, alin. (4) din Codul penal.