Imprimare
PDF

Serban Nicolae: Modificarile la Codul Penal se refera la dezvaluirea de date care potrivit legii nu au caracter public


Senatorul PSD Serban Nicolae (foto, la volan, alaturi de fostul senator PSD Catalin Voicu) a dat explicatii, in exclusvitate pentru postul B1 TV, despre avizul favorabil dat de Guvern pentru amendamentul care prevede pedeaspa cu inchisoarea pentru dezvaluirile de informatii din dosarele penale.

El a precizat ca modificarile la Codul Penal au fost propuse pentru „ca sa nu se mai manipuleze informatiile din dosarele penale compromitand interesele justitiei, fiind vizate doar partea in care informatiile din dosarul penal nu au caracter public”.

„Eu am facut aceasta propunere pentru ca sunt de parere ca presiunile asupra justitiei trebuie incriminate. Ma refer aici la dezvaluirea de date care potrivit legii nu au caracter public. Daca legea spune sa nu fie facute publice, atunci sa respectam legea. Si nu ma refer la informatii secrete”, a spus Serban Nicolae.

Amendamentul propus de Serban Nicolae prevede modificarea articolelor 276 si 277 din Codul Penal.

Guvernul a dat, miercuri seara, aviz favorabil amendamentului care prevede ca dezvaluirile din marile dosare de coruptie sa fie pedepsite cu pana la 3 ani de  inchisoare.