Imprimare
PDF

Scandal în Parlamentul României!


După luni la rând în care parlamentarii au fost mai mult preocupați de dispute politice si de alegeri, decât de proiecte legislative, iată că pe ultima sută de metri au turat motoarele să voteze o multitudine de proiecte. 
 
Graba vine din cauza faptului că mulți dintre cei care sunt în funcție acum, nu se vor mai regăsi pe listele de candidați, așa că partidele nu vor mai putea să controleze votul. În plus, tribuna parlamentului a fost folosită mai mult pentru a da start campaniei electorale, decât pentru a dezbate serios proiectele votate.
 
Subiectul companiilor de stat a încins spiritele în Parlament. Social-democrații au inițiat un proiect prin care timp de doi ani blochează vânzarea acțiunilor, dar și a bunurilor acestor companii. Liberalii însă ar vrea să poată fructifica o parte din aceste active, mai ales în această perioadă de criză.
 
Alfred Simonis, liderul deputaților PSD: Nu se vinde în vremuri de criză, nu vinzi atunci când primești puțin sau deloc pe acțiuni, pe orice. Încercați să vă potoliți setea, foamea de bani până când vom putea cere cât vrem pe ele, nu vindeți în criză, când nu putem cere nimic.
 
Florin Roman, liderul deputaților PNL: Ce faceți azi e subminare a economiei naționale. Vom continua să vă blocăm la Curtea Constituțională, pentru că ce faceți este să dați foc intereselor Romaniei.
 
Cei de la USR au acuzat însă ambele partide că folosesc aceste companii doar pentru a-și plasa apropiații în funcții bine plătite.
 
Cătălin Drulă, liderul deputaților USR: Sunt puși acolo pile, consilii, șoferi, rude… Nu s-ar termina asta dacă nu ar mai fi statul acționar? S-ar termina! Și tocmai acesta e motivul pentru care nu trebuie să vă îngrijorați pentru că nici PNL nu o să privatizeze și nu o să lase din mână aceste locuri, că nici oameni ca domnul Roman și alții nu o să mai aibă locuri în consiliile de administrație, clientela de partid, nu o să aibă unde să își mai desemneze oamenii.