Imprimare
PDF

PSD sustine cabinetul Ciolos. Dragnea: Romania are nevoie de un guvern stabil. PSD va monitoriza activitatea fiecarui minister in parte


PSD sustine guvernul Ciolos la votul de investitura. Decizia social democratilor vine dupa discutiile avute in sedinta Comitetului Executiv National cu premierul desemnat. Dacian Ciolos i-a asigurat pe cei din PSD ca nu intentioneaza sa "rada tot" si ca va mentine ceea ce a fost bun in guvernarea trecuta.

Anuntuul privind sustinerea cabinetului Ciolos a fost facut de liderul PSD, Liviu Dragnea, la finalul sedintei CEX.

”Am discutat mai multe subiecet in Comitetul Executiv National. Am facut un bilant al guvernarilor noastre. Am luat o decize politica privind investirea noului guvern. Domnul Ciolos a venit in cadrul CEX. A facut o scurta prezentare a programului de guvernare, a modului in care vrea sa abordeze actiunea guvernamentala. Colegii nostri au pus multe intrebari legate de dezvoltarea locala, de intentia de a mentine programele pe care Guvernul Ponta le-a initiat”, a declarat Dragnea.

”Intrebarile colegilor s-au referit la 12 propuneri care pe noi ne intereseaza foarte mult ca viitorul guvern sa le sustina: asigurarea functionarii imediate a institutiilor puiblice si a serviciilor pentru populatie, precum si a institutiilor publice care asigura protectia si securitatea cetateanului, continuarea programelor si angajamentelor sociale, financiare si fiscale demerate de PSD si aprobate, referitoare la implementarea noului Cod Fiscal, la cresterea salariilor si la indexarea pensiilor, sustinerea institutiilor statului de drept si mentinerea independentei justitiei si lupta impotriva coruptiei, mentinerea ritmului de crestere economica prognozat de institutiile internationale, respectarea parteneriatelor strategice euro-atlantice, respectarea angajamentelor financiare internationale ale Romaniei, programele de dezvoltare locala care sunt in plina desfasurare sa fie ontinuate asa cum ele au fost prevazute prin actele normative in vigoare, sa continue ssi sa se dezvolte programle de investitii publice, in special in ceea ce priveste infrastructura mare, reforma administratiei si descentralizarea, programele europene, punerea in aplicare a prevederilor Codului Silvic si mentinerea si dezvoltarea radarului padurilor si organizarea corecta a alegerilor din 2016”, a explicat Dragnea.

”Dupa discutiile pe care le-am avut cu domnul premier, au fost dezbateri in cadrul CEX despre situatia actuala. S-a supus la vot si, cu 68 de voturi pentru cu doua abtineri si un vot impotriva  CEX recomanda grupurilor parlamentare ale PSD din Camera Deputatilor si Senat, in conditiile in care ministri desemnati vor avea o prestatie buna in comisii, sa voteze pentru investirea acestui guvern”, a anunta liderul PSD.

”In ceea ce priveste sustinerea ulterioara a guvernului, PSD isi rezerva dreptul sa monitorizeze activitatea fiecarui ministru si activitatea guvernului pentru a ne asigura ca angajamentele vor fi respectate de viitorul guvern. Orice derapaj va fi sanctionat foarte serios de PSD. Dicutam de sprijin punctual in cazul fiecarui proiect de lege”, a mai mentionat Dragnea.

”PSD nu a facut nicio propunere in guvernul Ciolos, dar pentru noi nominalizarea lui Vasile Dancu ca vicepremier si ministru al Dezvoltarii este un lucru bun care ne da incredere ca pe acea zona programele incepute pana acum vor continua intr-un mod cinstit si corect”, a mai spus presedintele PSD, care a precizat ca echipa guvermanetala prezentata de dacian Ciolos este una ”rezonabila”.