Imprimare
PDF

Prima reactie a lui Radu Mazare, dupa condamnarea la inchisoare: „Sunt uluit si consternat. Ma felicit ca am plecat”


Fostul edil al Constantei, Radu Mazare, a reactionat miercuri seara, dupa ce Tribunalul Constanta l-a condamnat la sase ani si sase luni de inchisoare cu executare, intr-un dosar cu prejudiciu estimat de procurorii DNA la peste 2,97 de milioane de euro.
Intr-un comunicat de presa, Radu Mazare s-a declarat „uluit si consterat” de sentinta pe care o califica drept „nedreapta.”
 
„Sunt uluit si consternat de sentinta nedreapta data de judecator. Nu reusesc sa inteleg, la prima acuzatie, cum este posibil ca pentru aceeasi presupusa infractiune de abuz (vanzarea subevaluata a terenului aferent Cazino Mamaia) sa fiu achitat de Curtea de Apel Bucuresti (sentinta numarul S.P.148/FI/10.07.2017) si sa fiu condamnat la patru anu si sase luni de puscarie de Tribunalul Constanta (S.P.253/16.05.2018)? Repet, aceeasi acuzatie, acelasi teren, insa in doua dosare diferite, o instanta ma achita in dosarul numarul 6536/2/2008 la Curtea de Apel Bucuresti si alta ma condamna in dosarul 2310/118/2015 la Tribunalul Constanta. Asa cum mi s a parut halucinant faptul ca DNA mi-a facut doua dosare cu acelasi subiect, contrazicand principiile de drept, asa mi se pare si acum halucinant sa am doua sentinte opuse tot pe aceeasi infractiune cu acelasi subiect!”, a reactionat Mazare, intr-un comunicat.
 
El continua sustinand ca procedura vanzarii a fost legala si ca nu a intervenit in derularea ei.
 
„Dosarul de la Tribunalul Constanta, unde am luat aceasta condamnare este public, poate fi consultat oricand, si oricine poate constata ca toti functionarii primariei, consilierii locali si evaluatorii implicati in vanzarea respectivelor terenuri au declarat ca procedura vanzarii a fost cea legala, si-au asumat o, incepand de la adoptarea hotararii de Consiliu Local si pana la notar, fara ca eu sa fi intervenit in derularea ei. Primarul semneaza ultimul pe documente, obligat de lege sa duca la indeplinire hotararile Consiliului Local. Nu primarul vinde, ci Consiliul Local, nu primarul le evalueaza, ci evaluatorul profesionist acreditat. In cazul celorlalte doua abuzuri, situatia este identica: primarul nu a influentat pe nimeni, nu a impus nimanui nimic, nu a primit si nu a cerut nimic. Si totusi sunt acuzat si condamnat pentru presupusa subevaluare facuta de niste evaluatori profesionisti!”, mai sustine Radu Mazare.
 
Astfel, el s-a „felicitat” ca a plecat din Romania si ca se afla, in prezent, in Madagascar.
 
„In fapt, spun ce am mai spus, vina mea este una singura: am fost un lider neaservit si incontrolabil pentru Servicii, ca atare o tinta permanenta a Politiei Politice din Romania! In atare situatie concluzia mea personala este una singura: ma felicit ca am plecat dintr-o tara in care justitia poate si achita si condamna o persoana in acelasi timp, pentru exact aceiasi acuzatie, cu acelasi obiect, dar in doua dosare diferite! Asta-i tara? Asta-i justitie? Asta-i dreptate?”, a conchis el.
 
Decizia a fost anuntata miercuri de Tribunalul Constanta si nu este definitiva. Fostul edil ar fi prejudiciat chiar Primaria Constanta prin vanzarea la un pret foarte mic a unor terenuri apartinand municipalitatii. Paguba este estimata de procurorii DNA la peste 2,97 de milioane de euro.