Imprimare
PDF

Preot din Cluj, acuzat de scene revoltătoare în biserică


Scene revoltătoare au fost surpinse într-o biserică din Huedin. Cu Biblia în mână, un preot a săvârşit un ritual păgân, chiar în faţa altarului. 
 
Mai mulţi tineri au fost puşi să jure că nu au întreţinut relaţii sexuale. Judecata s-a făcut, desigur, contracost. Rudele au plătit o sută de lei.
 
“Binecuvântat eşti Dumnezeul Nostru şi acum, şi pururea, şi în vecii vecilor! Amin! Pune mâna pe carte, zi după mine! Eu, Robul lui Dumnezeu, jur cu mâna pe Sfânta Cruce, în faţa preotului, în faţa martorilor! Şi acum, spune-mi ce juri“.
 
Un ritual păgân se desfăşoară într-o biserică din Huedin, în faţa preotului, cu acordul acestuia. Mai mulţi tineri sunt forţaţi de rudele lor să jure cu mâna pe Biblie şi sub ameninţarea blestemelor că nu au întreţinut relaţii sexuale.
 
“Binecuvântat eşti Dumnezeul Nostru şi acum, şi pururea şi în vecii vecilor! Amin“.
 
Judecata făcută ieri după-amiază în faţa altarului a fost transmisă live pe internet. Totul după ce preotul a primit bani pentru a permite un astfel de ritual în biserica lui.
 
“Şi, domnul părinte, ştii cum … copilul ăsta că, că nu ştie nimic, că nu ştie nimic în legătură cu nora mea! Poţi să începi!!! Ba nu încep! Am zis că îmi daţi banii şi după aia încep! Da, domnul părinte“.
 
Scenele revoltătoare au ajuns şi la mai marii bisericii din judeţul Cluj care au deschis o anchetă.
 
Bogdan Ivanov, purtător de cuvânt Mitropolia Ardealului: Din păcate, nu am ştiut nimic despre această judecată. Acest ritual vine tocmai acum să tulbure începutul Postului Mare în care, cu toţii, am intrat
 
Preotul nu mai are voie să slujească şi riscă să îşi piardă definitiv acest drept.
 
Bogdan Ivanov, purtător de cuvânt Mitropolia Ardealului: El a slujit acolo, dar nu cred că a înştiinţat pe nimeni şi cu siguranţă nu primea o astfel de aprobare. Acest act este şi unul profanator. Nu aş putea să vă spun de ce a acceptat părintele să participe la un astfel de ritual. E o situaţie cu totul aparte în Huedin
 
Preotul paroh susţine că nu ştie nimic despre cele întâmplate: “Ştiaţi ca părintele să facă astfel de ritualuri? Nu, nu. De unde să ştiu? Nu vă spusese de ce urma să se întâmple acolo?
Nu, eu nu m-am mai întâlnit cu el de sâmbătă“.
 
Preotul care a girat judecata are explicaţii şocante.
 
Ioan Tonca, preot: Am făcut exact ce trebuie. Ei aşa au vrut: cu crucea în mână şi cu o lumânare. Eu de 50 de ani fac exorcism şi toţi preoţii fac. E voie să faci asta în biserică, sigur că e voie! Un astfel de ritual este normal să se facă în biserică. Un jurământ cu crucea în mână. Erau jurăminte, nu erau blesteme. Am făcut jurăminte, legări şi dezlegări cum se face normal în biserica noastră. Nu am făcut nimic deosebit
 
Preotul mai spune că dă socoteală doar în faţa lui Dumnezeu şi nu îi este teamă de nicio judecată bisericească.