Imprimare
PDF

Ponta: USL va avea peste 51%, Dragnea va fi in Guvern


Premierul Victor Ponta s-a aratat convins, luni dimineata, ca USL va avea peste 51% din voturi si va forma viitorul guvern. Din acesta va face parte si Liviu Dragnea, a anuntat Ponta.

"Stim cu totii ca USL va avea peste 51%. Nu exista nicio alta solutie de stabilitate decat desemnarea candidatului USL pentru functia de premier, nu vorbim de nume sau partide. Orice alta solutie inseamna criza politica, ori Romania nu are nevoie de criza politica. Avem nevoie de stabilitate, de un guvern care sa vina cu proiectul de buget in 15 zile de la data la care a fost investit", a spus Victor Ponta.

Premierul a comentat astfel declaratiile de duminica ale lui Crin Antonescu, conform carora "nu exclude" o noua suspendare a lui Traian Basescu, daca acesta va refuza sa desemneze premierul propus de USL, in speta Victor Ponta.

Victor Ponta a mai anuntat luni si ca presedintele Consiliului Judetean Teleorman, Liviu Dragnea, candidat pentru un post de deputat, va face parte din viitorul guvern.

"Domnul Dragnea va fi alaturi de mine in guvern, este cel mai potrivit pentru descentralizare si pentru reforma administratiei romanesti", l-a laudat Ponta.

Dragnea: Ponta e sanatos, va fi urmatorul premier

Liviu Dragnea s-a aratat convins, luni dimineata, ca viitorul premier va fi Ponta, daca USL va castiga majoritatea voturilor.

"In opinia mea, este exclusa varianta in care USL ia peste 50% in alegerile parlamentare si Ponta nu e desemnat premier, sunt absolut sigur ca va fi desemnat, va fi si propus de noi", a spus Dragnea.

El a exclus si posibilitatea ca USL sa desemneze alt premier, in ipoteza ca Victor Ponta va fi refuzat de Traian Basescu.

"Nu, eu stiu ca e sanatos Ponta si isi doreste in continuare aceasta functie", a subliniat Liviu Dragnea.

Crin Antonescu revine la prima dragoste, Teleorman

Liderul PSD a comentat si candidatura presedintelui PNL, Crin Antonescu, in judetul pe care il conduce, Teleorman.

"Daca ramanea la Bucuresti era 'De ce aceasta schimbare?', pentru ca el a fost candidat, vorbim de domnul Crin Antonescu, el a fost parlamentar de Teleorman in 2000-2004 si acuma revine la prima dragoste. Orice lider politic de nivel national e bine ca macar din patru in patru ani, timp de o luna, sa vorbeasca cu oamenii, sa cunoasca Romania reala.

In Bucuresti toata lumea sta in fiecare zi. Macar sa vada la patru ani cu ce confrunta cetatenii. Sigur ca si in Bucuresti sunt probleme, dar problemele serioase sunt in tara", a spus Dragnea.

Crin Antonescu a anuntat, luni, ca va candida pentru un mandat de senator intr-un colegiu din Teleorman, renuntand la Bucuresti.