Imprimare
PDF

Ponta: Există un conflict politic puternic între mine şi preşedinte. Toate armele sunt pe masă pentru luptă


Premierul Victor Ponta a declarat, într-o întâlnire cu presa străină, că între el şi preşedintele Traian Băsescu există un conflict politic puternic pentru că provin din partide diferite, dar există şi unul personal, pentru că toate "armele sunt pe masă pentru luptă".

"Există un conflict politic puternic între mine şi preşedinte, pentru că venim din partide diferite", a declarat Ponta, , scrie Bloomberg. El a subliniat că există şi un conflict personal cu şeful statului.

"Există de asemenea şi unul personal, pentru că toate armele sunt pe masă pentru luptă", a mai afirmat şeful Executivului. Conform Bloomberg, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Bogdan Oprea a declarat telefonic că Preşedinţia nu are o poziţie oficială cu privire la declaraţiile lui Victor Ponta. Sursa citată mai precizează că România, unde Guvernul s-a schimbat de trei ori anul acesta, se confruntă cu tensiuni politice accentuate înaintea alegerilor generale, după ce Ponta a fost acuzat de plagiat în cazul tezei sale de doctorat. El l-a acuzat pe preşedintele Traian Băsescu că s-ar afla la originea acestor acuzaţii, scrie Bloomberg, adăugând că cei doi au şi o dispută cu privire la reprezentarea României la următoarea reuniune a liderilor Uniunii Europene.