Imprimare
PDF

Ploile au facut ravagii in mai multe judete. O femeie a murit luata de ape


Vara continua sa fie sub semnul ploilor. 21 de judete sunt vizate pana la ora 9 de un cod galben de vreme rea, care va acoperi apoi centrul, nord-estul si sud-vestul tarii si va expira la ora 23.
In multe locuri, viiturile le-au adus deja oamenilor numai necazuri. In Hunedoara, o femeie de 70 de ani a murit dupa ce gospodaria i-a fost maturata de ape.
 
Probleme au fost si in zona Branului ori in Slatina, unde au cazut 60 de litri de apa pe metrul patrat.
 
Scene asemanatoare s-au derulat si in judetul Sibiu, iar intr-o comuna din Valcea, o furtuna a pus la pamant copaci si a distrus acoperisuri.
 
Dupa doar o ora in care a plouat puternic, strazile din Slatina s-au transformat in adevarate lacuri, in timp ce scarile din parcuri semanau cu niste cascade.
 
Masinile au inaintat cu greu pe sosele. In unele locuri, apa a masurat aproape un metru.
 
Mai multe gospodarii au fost inundate, iar apa a intrat si in sediul Registrului Comertului.
 
Rau a fost si in comuna Bran din judetul Brasov, unde suvoaiele venite de pe dealuri au inundat strazile si au sapat santuri in drumurile pietruite.
 
Turist: “Ne pregatisem sa mergem la piscina si cand am vrut sa iesim cu masinile, nu aveam pe unde sa iesim. Apa mare!”
 
Turist: ”Santul s-a astupat si apa a venit pe drum si s-a surpat ceva pe aici si de-asta nu am mai putut sa iesim cu masinile.”
 
 Pe alocuri, apa a adus lemne din padure si a durat cateva ore pana cand strazile au fost curatate.
 
Localnic: “Aici am avut un terasament care pur si simplu a fost maturat de catre ploi. Acolo am avut o radacina foarte puternic infipta in pamant, a fost efectiv aruncata in drum.”
 
Reporter: “Cat de mare a fost apa?”
 
Localnic: “Aproape jumatate de metru.”
 
Nicolae Nila, viceprimarul comunei Bran: “Zi de zi ploua incontinuu, pamantul este saturat de apa. Rigolele nu mai fac fata, santurile nu mai fac fata, toata apa merge pe drum, toata piatra pe care am investit-o aici o ia si o duce la vale.”
 
La Cheile Zarnestiului, salvamontistii si pompierii au fost chemati sa ajute turistii care riscau sa ramana blocati din cauza apelor venite de pe versanti.
 
Intr-o localitate din judetul Hunedoara, o femeie de 70 de ani a murit, dupa ce a fost inconjurata de ape in curtea casei. Alte cateva locuinte au fost inundate, iar un drum comunal a fost distrus.
 
Si in judetul Caras Severin, natura si-a aratat coltii. Mai multe gospodarii au fost afectate, iar pompierii au intervenit cu motopompe pentru a-i ajuta pe oameni.