Imprimare
PDF

Papa Francisc va vizita Romania, iar data va fi stabilita pe canale diplomatice


Administratia Prezidentiala a anutat vineri ca Suveranul Pontif a acceptat cu placere invitatia din partea sefului statului de a vizita Romania si ca data vizitei va fi stabilita pe canale diplomatice.

"In cursul acestor intalniri deosebit de cordiale, care au avut loc in ziua aniversarii a exact 25 de ani de la restabilirea relatiilor diplomatice, au fost discutate relatiile dintre Romania si Sfantul Scaun. De ambele parti a fost exprimata satisfactia deosebita cu privire la caracterul excelent in care s-au dezvoltat aceste relatii in ultimii 25 de ani. S-a reafirmat, totodata, interesul reciproc pentru dezvoltarea in continuare a dialogului si a cooperarii bilaterale, cu accent pe domenii precum promovarea libertatii religioase, dialogul interreligios si combaterea fundamentalismului. A avut loc, de asemenea, si un schimb de opinii pe teme internationale de actualitate" este comunicatul transmis de Administratia Prezidentiala dupa ce Klaus Iohannis s-a intalnit la Vatican cu Papa Francisc.

Despre invitatia pe care presedintele i-a adresat-o Suveranului Pontiffi, Administratia Prezidentiala scrie ca "a fost acceptata cu placere, data vizitei urmand a fi convenita ulterior pe canale diplomatice", scrie Mediafax.

In ceea ce priveste cadourile, Iohannis i-a darui Papei Francisc o "moneda care semnifica importanta crestinatatii pentru noi, este o moneda foarte speciala, emisa de Banca Nationala a Romaniei".