Imprimare

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat pandemie de coronavirus


Organizația Mondială a Sănătății a declarat pandemie de coronavirus, în urmă cu puțin timp. Anunțul a fost făcut de directorul general al Organizației.
 
“Pandemia nu este un cuvânt care trebuie folosit ușor sau fără responsabilitate. Este un cuvânt care, folosit greșit, poate cauza frica nerezonabilă sau acceptarea nejustificată că lupta e pierdută, iar asta duce la suferință care nu este necesară și moarte”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS.
 
“A descrie situația ca fiind o pandemie nu schimbă evaluarea Organizației Mondiale a Sănătății a pericolului reprezentat de acest coronavirus. Nu schimbă ceea ce face OMS și nu schimbă ceeea ce țările ar trebui să facă”, a mai declarat acesta, potrivit The Guardian.
 
Principalele declarații ale oficialilor Organizației Mondiale a Sănătății, cu privire la pandemia de coronavirus:
 
– În ultimele două săptămâni cazurile au crescut cu 30 la sută. În următoarele saptamâni numărul morților și al infectaților va crește.
 
– Covid-19 este pandemic.
 
– Nu am avut o pandemie care să fie controlată. De când am fost notificați, am spus ca țările să ia măsuri agresive. Am sunat alarma tare și clar.
 
– Nu putem spune mai clar și mai tare și mai des de atât. Toate țările își pot schimba cursul acestei pandemii.
 
– Chiar și țările cu transmitere în comunități pot întoarce cursul virsului. Virusul poate fi controlat. Multe țări nu au capacitate, resurse, unele nu au rezultate.
 
– Iran, Italia și Coreea de Sud au luat deja măsuri.