Imprimare

Orasul Buzau s-a unit cu Republica Moldova. Decizia, votata unanim de Consiliul Local


Cei 23 de consilieri locali din cadrul Consiliului Local Municipal Buzau au votat joi, in unanimitate, o declaratie politica de unire cu Republica Moldova.
Initiativa apartine primarului municipiului Buzau, Constantin Toma, care a precizat ca este vorba de o “unire simbolica, fara efecte juridice”.
 
″In anul sarbatoririi Centenarului Romaniei Mari, peste o suta de primari din Republica Moldova au declarat unirea cu Romania si, de aceea, este o datorie de onoare sa le raspundem printr-un gest similar, mai ales ca presedintele Consiliului de Ministri de acum o suta de ani al Romaniei a fost un buzoian, Alexandru Marghiloman”, a declarat, la finalul sedintei extraordinare, primarul Constantin Toma.
 
Potrivit sursei citate, unirea cu Basarabia de acum o suta de ani a fost realizata de elite cu sprijinul tuturor locuitorilor din fosta provincie romaneasca.
 
“De aceasta data, unirea se face de jos in sus si am dorit sa nu ratam un moment istoric atat de important, caci mai devreme sau mai tarziu unirea Republicii Moldova cu patria-mama se va infaptui”, a mai declarat sursa citata.
 
Constantin Toma a mai spus ca pe 17 martie a.c la Sala Sporturilor din Buzau va avea loc un concert de muzica populara romaneasca intitulat “Din suflet romanesc”, un duplex Buzau-Chisinau, la care sunt asteptati si primarii unionisti din Republica Moldova.