Imprimare

Numele lui Catalin Predoiu si Gheorghe Ialomitianu apar intr-un dosar al DNA, disjuns din dosarul ”Gala Bute”


Fostii ministri Catalin Predoiu si Gheorghe Ialomitianu apar intr-un dosar al DNA, disjuns din ”Gala Bute”, informeaaz B1 TV. Este vorba despre sesizarea Corpului de control al premierului, care ar viza nereguli in legatura cu hotararea de guvern in baza careia a fost organizat evenimentul. Initial, plangerea fusese atasata dosarului in care este vizata Elena Udrea, insa dupa trimiterea in judecata, DNA a facut disjungerea pentru continuarea cercetarilor.

Celor doi li se imputa faptul ca ar fi abuzat de fuctiile de ministri in legatura cu semnarea hotararii de Guvern pe baza careia s-a organizat evenimentul Gala Bute.  Nu este vorba insa de acuzatii ale procurorilor, pentru ca deocamdata este doar o disjungere, ci este vorba despre o sesizare a Corupului de control al premierului.

Initial, sesizarea a fost atasata dosarului ”Gala Bute”, insa dupa ce aceasta cauza in care Elena Udrea este cercetata alaturi de alte persoane, a fost trimisa in judecata, procurorii au facut mai multe disjungeri, adica au pastrat mai multe parti din dosar la DNA pentru a continua cercetarile, iar printre disjungeri se afla si aceasta sesizare a Corpului de control al premierului.

La acest moment nu este inceputa urmarirea penala in rem. Ca atare, in urma vrificarilor exista posibilitatea clasarii sau a inceperii urmaririi penale fata de fapte pentru ca ulterior sa se continue cercetarile.