Imprimare
PDF

Noi modificari la legea salarizarii. Tensiuni intre sindicalisti si membrii Comisiei de Munca


Ordonanta de urgenta care schimba legea salarizarii a trecut de Comisia de Munca din Camera Deputatilor. Modificarile aprobate ii vizeaza, printre altii, pe medici si pe profesori, care ar urma sa primeasca salarii mai mari. Sedinta din Parlament a fost marcata de tensiuni intre deputati si sindicalisti. Acestia din urma au plecat dezamagiti, in ciuda beneficiilor obtinute.
Potrivit modificarilor aprobate de membrii Comisiei de Munca, managerii de spitale, farmacistii, psihologii, dar si asistentii ar urma sa aiba salarii mai mari. Raman insa niste discrepante salariale, avertizeaza sindicalistii.
 
"Farmacistul, pana la biolog inclusiv, este clar dezavantajat in raport cu celelalte categorii profesionale. Sunt salarizati in 2022 mai aproape de infirmiera decat de medic", a motivat Iulian Pope, de la Federatia Sanitas.
 
Adrian Solomon, presedintele comisiei, a explicat ratiunea acestor modificari: medicii si asistentele trebuie stimulati sa ramana in spitalele din tara.
 
Noile modificari se adreseaza si administratiei penitenciarelor: angajatii din inchisori ar urma sa aiba orele suplimentare platite.
 
Si de data aceasta sindicalistii au avut nemultumiri. Subliniaza ca au primit mai putin decat li s-a promis initial.
 
Sindicalistii din Politie arata ca ordonanta de modificare a legii salarizarii nu le rezolva problemele de fond si ameninta cu proteste.
 
Ordonanta 91, care vine sa repare legea salarizarii, urmeaza sa fie supusa la vot in Camera Deputatilor, for decizional.