Imprimare
PDF

Ministerul Transporturilor incurajeaza emiterea de avize psihologice false


Colegiul Psihologilor din Romania (CPR) critica Ministerul Transporturilor pentru ca intentioneaza sa reglementeze profesia de psiholog in specialitatea psihologia transporturilor "fara a avea acest drept".


Psihilogii acuza ministerul ca incurajeaza astfel "practica ilegala" de emitere a unor avize psihologice false.

"Ministerul Transporturilor intentioneaza sa reglementeze profesia de psiholog in specialitatea psihologia transporturilor, fara a avea acest drept, incurajeaza practica ilegala prin emiterea de avize psihologice false si obstructioneaza dreptul la munca al psihologilor.

Toate aceste aspecte sunt prevazute in proiectele aflate in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Transporturilor www.mt.ro la Transparenta decizionala si lansate «pe sub pres» exact pe 1 august, intr-o perioada a vacantelor, inclusiv a celor care vor trebui sa semneze aceste ordine - domnul Victor Ponta, ministrul interimar al Transporturilor, si domnul Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii", arata presedintele Colegiului Psihologilor din Romania, prof. univ. dr. Mihai Anitei, intr-un comunicat al Colegiului Psihilogilor, citat de Mediafax.

Potrivit CPR, unul dintre proiectele puse in dezbatare publica ar da "unda verde societatilor comerciale sa fie agreate ca unitati psihologice, ceea ce contravine reglementarilor profesiei de psiholog si va permite in continuare emiterea unor avize psihologice false, cu implicatii extrem de grave la adresa sigurantei in toate domeniile transporturilor".