Imprimare

Mariana Câmpeanu: Bugetarii vor avea salariile reîntregite în ianuarie 2013

Ultima tranşă pentru reîntregirea salariilor bugetarilor va fi în plată în prima lună a anului viitor, a declarat joi, la o conferinţă de presă, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu.

"A doua tranşă de reîntregire a salariilor bugetarilor se va calcula în decembrie. Bugetarii vor primi aceşti bani în ianuarie 2013, ca orice salariu", a afirmat ministrul Muncii.

Referindu-se la sumele pe care Casa Naţională de Pensii Publice /CNPP/ le are de recuperat de la de la beneficiari din indemnizaţiile calculate greşit pentru revoluţionari şi soţii supravieţuitori, Mariana Câmpeanu a arătat că procesul s-a declanşat, iar situaţia este reglementată, scrie Agerpres. "A fost o interpretare de calcul, banii se recuperează. Situaţia s-a reglementat. În orice activitate, la un moment dat, un act normativ, o lege sau poate o greşeală de programare poate să ducă la inadvertenţe. Sumele sunt mici şi se recuperează", a subliniat ministrul Muncii. Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP) are de recuperat de la beneficiari suma de 1,82 milioane lei din indemnizaţiile calculate greşit pentru revoluţionari şi soţii supravieţuitori şi a dispus totodată începerea cercetării administrative a celor responsabili. Pe de altă parte, referitor la controlul pe care Inspecţia Muncii l-a declanşat la Preşedinţie, ca urmare a sesizării ministrului educaţiei, Mariana Câmpeanu a menţionat că "este ceva absolut normal, controlul nu are nimic deosebit şi este ca la orice instituţie".